Επιτέλους: Ico και Shadow of the Colossus στο PS3!

Ναι, για την ώρα εξακολουθεί “να είναι φήμη”, αλλά συνήθως φήμες σαν αυτή επιβεβαιώνονται: στο Joystiq “τσίμπησαν” εικόνα από το site της γνωστής αλυσσίδας καταστημάτων Walmart, όπου αναφέρεται ως σύντομα διαθέσιμο το πακετάκι των ICO/Shadow of the Colossus για το PS3!

Για όσους αγνοούν τους τίτλους, πρόκειται για δύο από τα σημαντικότερα, ομορφότερα και πιο “συναισθηματικά” παιχνίδια που εμφανίστηκαν ποτέ, σε… ολόκληρη την ιστορία του gaming, με αμφότερα να αποτελούν το βασικό επιχείρημα όσων προσπαθούν να πείσουν τους γύρω τους πως, ναι, “τα παιχνίδια μπορούν να είναι τέχνη”.

Το ICO παρουσιάζει την περιπέτεια ενός μικρού που προσπαθεί να αποδράσει από ένα κάστρο, στο οποίο έχει φυλακιστεί για απροσδιόριστους λόγους – αφήνεται, καθαρά “οπτικά”, να εννοηθεί, πως είναι κατά κάποιον τρόπο “καταραμένος”. Στο ίδιο κάστρο βρίσκεται επίσης παγιδευμένη μια όμορφη αλλά… ολίγον-τι βουβή κοπέλα, της οποίας ο ICO αναλαμβάνει άμεσα την προστασία. Μαζί προσπαθούν να βρουν το δρόμο προς τη σωτηρία, έξω από το κάστρο, ταξιδεύοντας χέρι-χέρι μέσα από τους επιβλητικούς χώρους του, υπό την απειλή σκιών που προσπαθούν να τους “τραβήξουν” στο πουθενά.

Το Shadow of the Colossus είναι το ανεπίσημο sequel/prequel του ICO, από τους ίδιους δημιουργούς. Σε αυτό, ένας έφηβος πρωταγωνιστής αναλαμβάνει να σκοτώσει μια σειρά γιγαντιαίων αλλά, όπως αποδεικνύεται, όχι-και-τόσο-απειλητικών κολοσσών, περιμένοντας ως αντάλλαγμα -από την αρχαία θεότητα που τον έστειλε σε αυτή την αποστολή- την ανάσταση της κοπέλας του.

Η κυκλοφορία των συγκεκριμένων παιχνιδιών σε PS3 αναμένεται από την πρώτη στιγμή εμφάνισης της τελευταίας κονσόλας της Sony, αφού θεωρούνται από τους σημαντικότερους και ομορφότερους τίτλους του “προγόνου” της, του Playstation 2.

Source:

Once again, Walmart has added a product listing for a heretofore unannounced (but heavily rumored) PS3 title: A bundle including (presumably visually updated versions of) ICO and Shadow of the Colossus. The mega-retailer included an April 1, 2011 release date for the game — hopefully not an indication of an outrageously early April Fools’ Day joke — and a bargain-level price tag of $39.82.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.