Βραβείο Guiness για τις… βρισιές του Mafia 2

Προσωπικά, ποτέ δεν μου άρεσε να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου, να γράφω λέξεις “καμουφλαρισμένες” ή με “αποσιοποιητικά” κ.λπ. κ.λπ. Αν θέλω να σας πω τη λέξη “γ**ώ” και εσείς να καταλάβετε τη λέξη “γ**ώ”, τότε, ανάθεμα, τα… “αστεράκια” και οποιαδήποτε άλλη μορφή λογοκρισίας απλά “μπαίνουν στη μέση”, παρεμποδίζοντας την επικοινωνία μας. Γιατί να μην γράψω, και καταλάβετε, αυτό που θέλουμε εξαρχής, τη λέξη “γαμώ”; Εξάλλου, σιχαίνομαι την υποκρισία. Αρκεί, βέβαια, η χρήση λέξεων σαν αυτή να έχει νόημα, και να μη γίνεται “απλά για να γίνει”. Να, για παράδειγμα, όπως στο… Mafia 2, που μόλις πήρε βραβείο Guinnes για την υπερβολική χρήση τους!

Παίρνωντας το… λάβαρο του νικητή από το House of Dead: Overkill, ένα από τα λίγα παιχνίδια που διασκέδασα στο Wii χάρη στο εντελώς… σουρεάλ και ολίγον “Ταραντινικό” σενάριο του, το Mafia II είναι πια και επίσημα το παιχνίδι με τις περισσότερες “χρήσεις” της λέξης “γαμώ”, Αγγλιστί, “fuck”! Αυτό και αν είναι… σημαντικό βραβείο – άραγε, θα το… γράψουν στο κουτί καμίας μελλοντικής “special edition” του παιχνιδιού;

Φυσικά, το “fuck” χρησιμοποιείται με μεγαλύτερη… εχμ… “ευελιξία” στην Αγγλική, αφού ειδικά σε συνδυασμό με άλλες… λεξούλες, μπορεί να σημαίνει οτιδήποτε – από το “την κάναμε” και το “ανάθεμα” μέχρι το “τέλεια” και το “γουστάρω”. Έτσι, η έξυπνη χρήση του από τους δημιουργούς του τίτλου μπορεί να προσθέτει ρεαλισμό σε αυτόν, ειδικά αφού οι πρωταγωνιστές του υποτίθεται πως είναι στο σύνολο τους “αντικείμενα του υποκόσμου”.

Βέβαια, το κατά πόσο “προσθέτει ρεαλισμό” ή “είναι υπερβολή”, όταν η λέξη έχει μετρηθεί να ακούγεται στο Mafia 2 περισσότερες από… 200 φορές (!!!), νούμερο που ΔΕΝ είναι “τελικό” (ακόμη… μετράνε!), δεν το γνωρίζω! Όσες και να είναι πάντως, το Mafia 2 “αφήνει πίσω του” το Overkill που είχε… σπάσει ρεκόρ, με 189 επαναλλείψεις της λέξης “fuck” σε διάφορες… “χρήσεις”.

Όπως λέει και ο περήφανος λαός μας, “and I fuck”!

Source:

A representative for Guinness World Records tells Joystiq that at the moment the company has accepted that there are over 200 f-bombs in the game. He elaborated, “The number associated with the record is liable to change in the next few weeks, as 2K have promised to supply us with a copy of the game’s full script under NDA so we can count the number of f-bombs ourselves and update the record with a complete figure.” The company hopes to get the record into the 2011 Gamer’s Edition that will be available in January.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.