Έρχεται ο Δούκας;!; Είναι δυνατόν!;!;!;

Το Duke Nukem Forever έχει μείνει στην ιστορία ως ένας από τους πλέον αναμενόμενους τίτλους που… ποτέ δεν κυκλοφόρησε! Υπό ανάπτυξη εδώ και περίπου… 10 χρόνια, από την 3D Realms, το Duke Nukem Forever ίσως, επαναλαμβάνουμε, ίσως κυκλοφορήσει λίαν συντόμως! Ναι, και όμως!

Η 3D Realms “έφτιαξε το όνομα της” με έναν, εκπληκτικό για την εποχή του, τίτλο: το Duke Nukem. Όταν ο ανταγωνισμός “το έπαιζε σοβαρός” και παρουσίαζε, απλά, δράση, δράση και δράση, η 3D Realms δημιούργησε ένα παιχνίδι που έμεινε στην ιστορία γιατί εκτός από δράση, δράση και δράση (και ακόμη περισσότερη δράση), όπως οι ανταγωνιστές του, περιείχε και σενάριο αλλά και πολύ καλό χιούμορ. Ο… Δούκας ποτέ δεν έπαιρνε την περιπέτεια του στα σοβαρά και… έκανε πλάκα καθώς εξολόθρευε κακούς, κακούς εξωγήινους, που είχαν εισβάλλει στη γη, είχαν παγιδεύσει… όμορφες στριπτιτζούδες (ναι, ναι, και όμως) και… Και αυτό ήταν όλο, αλλά αρκούσε!

Μετά την τεράστια επιτυχία του, η 3D Realms ανακοίνωσε πως “ετοίμαζε το sequel”. Και το περιμέναμε. Και περιμέναμε, περιμέναμε… Και ποτέ δεν ερχόταν. Πέρυσι, ήρθε το τελικό χτύπημα: κατόπιν δικαστικών διαμαχών με την εκδοτική της εταιρεία, η 3D Realms ανακοίνωσε πως “κατεβάζει ρολά” δηλώνοντας χρεοκοπία. Έλα μου, όμως, που ο διευθυντής της, George Broussard, ανέφερε πως “αυτό δεν ήταν το τέλος του Δούκα”. Έλα μου που, σύμφωνα με στοιχεία, βίντεο και εικόνες που είχαν διαρρεύσει, φαινόταν καθαρά πως ο τίτλος ήταν τουλάχιστον κατά 90% έτοιμος – κάνοντας το κλείσιμο της 3D Realms ακόμη πιο οδυνηρό. Ο τίτλος-ανέκδοτο, το Duke Nukem Forever, το πιο αναμενόμενο sequel στην ιστορία των παιχνιδιών, δεν θα έβλεπε ποτέ το φως της μέρας, μόλις στο… παρα-τσάκ, πάνω που το μόνο που έμενε ήταν το “συμμάζεμα του” και “το χώσιμο του σε δισκάκια και κουτιά για να φτάσει στα ράφια των καταστημάτων”. Μπού-χου…

Μόλις πριν λίγο, λοιπόν, ο George Broussard δημοσίευσε στο Twitter feed του αυτή την εικόνα:

Ναι, είναι τρια… γουρούνια που πετάνε. Και έχει αρκετή σημασία! Βλέπετε, στα αγγλικά, η φράση “όταν πετάξουν τα γουρούνια” έχει το ίδιο νόημα με την δική μας “του Αγίου Ποτέ”. Σημαίνει πως κάτι, πιθανότατα, δεν θα το δούμε ποτέ. Και ο ίδιος ο George Broussard όταν πριν τέσσερα χρόνια είχε ρωτηθεί από το 1Up “πότε θα κυκλοφορήσει τελικά το Duke Nukem Forever” είχε απαντήσει “όταν πετάξουν τα γουρούνια”. Και τώρα, μας ανεβάζει στο Twitter μια εικόνα με γουρούνια που πετάνε!

Βάλτε στην όλη υπόθεση και μια εικόνα που είχε διαρρεύσει από την υπηρεσία Steam της Valve, γνωστής και από τα Halflife και Portal, που άφηνε να εννοηθεί πως ανέλαβε αυτή τη δημοσίευση του Duke Nukem Forever και θα το βλέπαμε εντός του έτους… Βάλτε πως η ίδια έχει δηλώσει πως “μέσα στο έτος θα κάνει τρεις πολύ σημαντικές ανακοινώσεις”… Και… Και… Ωωωω! Τι, όχι πείτε μου, ΤΙ συμπέρασμα να βγάλει κανείς;

“Τα γουρούνια πέταξαν”, λοιπόν! Λέτε να ήρθε η ώρα; Λέτε να επιστρέφει ο Δούκας; Τα φαινόμενα λένε “ναι”! Βέβαια, συχνά, λένε ψέματα τα άτιμα… :-(

Source:

Could it be? Could it possibly, actually be? Could the legendarily vaporous Duke Nukem Forever finally be complete? Probably not, no, but the most recent tweet from Broussard, one of the creators of Duke Nukem, is nonetheless very intriguing: It’s an image of winged pigs.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.