Έρχεται νέο Tomb Raider – και μάλιστα “reboot”;

Το PC Gamer μάλλον “τσίμπησε λαυράκι”, αφού όπως έμαθε από πηγές του, η Crystal Dynamics ετοιμάζει έναν νέο τίτλο Tomb Raider – και δεν μιλάμε για “κάτι αντίστοιχο του σχετικά απλού ισομετρικού Lara Croft and the Guardian of Light” που είδαμε πρόσφατα στο Xbox Live. Ώ, όχι. Μιλάμε για κάτι πολύ, πολύ μεγαλύτερο, και μάλιστα για νέο “reboot” της σειράς.

Αν θυμάστε, η Lara είχε… τελματώσει επί εποχής Eidos: οι δημιουργοί της μας χάρισαν μεν τη γνωστότερη ηρωίδα στο χώρο του gaming, τη μόνη που κατάφερε να αποτελέσει τόσο “ψηφιακό όνειρο” του ανδρικού πληθυσμού όσο και… σημαία των απανταχού φεμινιστριών (αλήθεια, ποιός άλλος χαρακτήρας, υπαρκτός ή φανταστικός, κατάφερε κάτι τέτοιο;!), αλλά έδειξαν να κουράζονται μετά από 5 συνεχόμενες περιπέτειες της. Έτσι, τα ηνία της ανάπτυξης πήρε η Crystal Dynamics, γνωστότερη τότε από τη σειρά των Legacy of Kain. Και κατάφερε να “κάνεi reboot” επιτυχώς τη σειρά, να της δώσει μια πνοή φρεσκάδας και να την εκσυγχρονίσει. Και μπορεί ήδη να κοντεύει να φτάσει την Eidos όσον αφορά στο πλήθος τίτλων, αλλά όχι μόνο δεν δείχνει κουρασμένη, αλλά η Crystal Dynamics μάλλον είναι και έτοιμη να… ξαναξεκινήσει από την αρχή!

Σύμφωνα λοιπόν με πηγές του PC Gamer, η Crystal Dynamics ετοιμάζει εδώ και καιρό το ένατο “επίσημο” μέλος της σειράς Tomb Raider – όχι “ένα παρακλάδι”, “μια παράλληλη ιστορία” σαν το Lara Croft and the Guardian of Light, αλλά ένα κανονικότατο, 3rd person, “γνώριμο” Tomb Raider που θα βασίζεται και πάλι περισσότερο στην εξερεύνηση. Αντίθετα, όμως, με το τι θα περίμενε κανείς από ένα τίτλο της σειράς, η εξέλιξη του δεν θα είναι γραμμική, ούτε θα χωρίζεται σε πίστες. Ναι, ναι: το νέο Tomb Raider (λέγεται πως) θα είναι “ένας μεγάλος κόσμος”, ακολουθώντας τα χνάρια του Grand Theft Auto, του Infamous, του Prototype και όλων των άλλων “sandbox” τίτλων της εποχής μας.

Σε αυτό η Lara θα παρουσιάζεται σε νεαρότερη ηλικία και το σενάριο θα λειτουργεί ως ένα είδος prequel των γνωστών τίτλων. Έτσι, η αγαπημένη ηρωίδα δεν θα είναι και τόσο έμπειρη (φαντάζομαι σημαίνει “περιστασιακά, θα γκρεμοτσακίζεται από τίποτα βράχια” – ή, ίσως, απλά να έχει μικρότερο στήθος :-D ).

Όλη η δράση του τίτλου θα εξελίσσεται σε ένα Ιαπωνικό νησί – αυτό είναι “η μόνη πίστα”, ένας “συνεχής κόσμος”, που η Lara θα μπορεί να εξερευνήσει ελεύθερα, να υπερβεί φυσικά εμπόδια του και, τι άλλο, να λύσει γρίφους που θα βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία του.

Καλό ακούγεται, αλλά αν δεν αλλάξουν περισσότερα από την ηλικία της ηρωίδας (π.χ. ενσωμάτωση… ελικοπτέρων), “προβλέπεται πολύ περπάτημα”!

Source:

The magazine once again states that Crystal Dynamics has a reboot of the Tomb Raider franchise in the works, and isn’t referring to the isometric Lara Croft and the Guardian of Light recently released on XBLA (and coming to PSN and PC). The ninth main series game to star Lara Croft will reportedly take a radical approach.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.