Έρχεται εξομοιωτής Dreamcast στο PS3!

Καταρχάς, να ξεκαθαρίσω πως από εδώ και έπειτα, για λόγους ευκολίας, δεν θα έχουμε μόνο “συγκεντρωτικά” updates σχετικά με το “τι νέο εμφανίστηκε στη `σκηνή` του PS3”, αφού φτάσαμε πια στο σημείο όπου αναπτύσσονται πολλά και ανεξάρτητα projects για την κονσόλα. Για να μην “χάνονται” λοιπόν επιμέρους εξελίξεις σε μεγάλα posts, θα έχουμε μικρότερα -όπως αυτό- για κάθε νέα εξέλιξη, και περιστασιακά θα τα “συγκεντρώνουμε” σε ένα “πακετάκι” όπως τα κεντρικά “Εξελίξεις στη `σκηνή` του PS3” που είχαμε δει μέχρι σήμερα. Πάμε, τώρα, στην ειδησούλα;

Όχι μόνο ξεκίνησε η ανάπτυξη εξομοιωτή του κλασσικού και αγαπημένου Dreamcast για το PS3, αλλά βρίσκεται ήδη σε πολύ καλό στάδιο – συγκεκριμένα, “τρέχει” το BIOS της κονσόλας, αν και με αρκετά προβλήματα. Όχι, ακόμη δεν μπορεί κανείς να παίξει παιχνίδια του Dreamcast στο PS3, αλλά πριν μόλις ένα μήνα, ούτε καν θα σκεφτόμασταν την πιθανότητα! Δώστε άλλο ένα μήνα στο project και… μάλλον το PS3 θα μπορεί “να μιμηθεί και το Dreamcast”. Και όχι μόνο, όπως θα δούμε σε ποστάκι που ακολουθεί!

Για όσους δεν γνωρίζουν “τι εστί Dreamcast”, να πούμε πως ήταν μια από τις πιο… αδικημένες κονσόλες, που κυκλοφόρησε σχεδόν παράλληλα με το Playstation 2 και, αν και τεχνικά καλύτερη, “χάθηκε” κάτω από το “βάρος” του ονόματος της κονσόλας της Sony. Το Dreamcast διέθετε αρκετά κλασσικά παιχνίδια, από το Jet Set Radio Future μέχρι το Soul Edge, ενώ ορισμένες εταιρείες εξακολουθούν να… αρνούνται πεισματικά να δεχτούν πως “το Dreamcast μας άφησε” και συνεχίζουν την ανάπτυξη τίτλων για αυτό! Για να μην μιλήσουμε για τη homebrew `σκηνή` του, που είναι γεμάτη λογισμικό κάθε είδους! Ε, και σύντομα, όλα αυτά έρχονται και στο PS3 μέσω εξομοίωσης! Yes! Oh, yes!

Info

Για περισσότερες πληροφορίες, ορίστε το blog του developer του εξομοιωτή, drk||Raziel

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.