Νέες BMW με υποστήριξη… iPod και iPad!

Η BMW παρουσίασε στο Paris Motor Show νέα μοντέλα της που ανάμεσα σε άλλα υποστηρίζουν εξαρχής και εύκολη “συνεργασία” με… iPods και iPads! Έτσι, εκεί που η Ford εδώ και καιρό συνεργάζεται με την Microsoft, ενσωματώνοντας ένα σύστημα αναγνώρισης φωνής στα αυτοκίνητα (το οποίο μπορεί, για παράδειγμα, να “καταλάβει” φράσεις του οδηγού σχετικές με τη χρήση του κλιματισμού, του ηχοσυστήματος, αλλά και να τον ενημερώνει φωνητικά για την κατάσταση του αυτοκινήτου), η BMW προτιμά την οδό του “φορητού κέντρου ψυχαγωγίας” και του “online-on-the-go”, με τα νέα της μοντέλα να διαθέτουν εξαρχής “βύσματα” και θέσεις ειδικά για την τοποθετηση iPods και iPads (εντάξει, και iPhones).

Η λογική της όλης συνεργασίας είναι η εξής: ηδη έχουμε δει σε αυτοκίνητα να συμπεριλαμβάνονται “κεντρικά συστήματα navigation”, που “χώνουν” μια οθόνη σε ένα σημείο του αυτοκινήτου, μέσω της οποίας ο οδηγός μπορεί να ενημερώνεται για διάφορα “στοιχεία” (από την κατάσταση του αυτοκινήτου μέχρι τις τελευταίες ειδήσεις), να χρησιμοποιεί ένα σύστημα GPS, να ελέγχει τα “υποσυστήματα” που συνοδεύουν το αυτοκίνητο – κλιματισμό, ηχοσύστημα και… εε… εμ… Turbo;!; Κάθε κατασκευαστής, όμως, ακολουθεί διαφορετική προσέγγιση, κάθε σύστημα διαφέρει και κανένα, μέχρι σήμερα, δεν παρείχε ένα αρκετά ευέλικτο, εύκολο στη χρήση αλλά και οικείο “περιβάλλον”. Αφού λοιπόν μια τεράστια μάζα κόσμο είναι εξοικειωμένη με τον τρόπο λειτουργίας του iPhone και των παραπλήσιων συσκευών της Apple, γιατί να μην υϊοθετηθεί κατευθείαν η δική της, “έτοιμη για χρήση” προσέγγιση;

Η BMW λοιπόν θα κυκλοφορήσει εντός του έτους ένα νέο “σύστημα” για τα αυτοκίνητα της, που ακούει στο όνομα “Original BMW Accessories – BMW Carrier for Apple iPad Office Mode”. Μέσω αυτού το iPad θα μπορεί να συνδεθεί είτε σε ειδικά docks είτε μέσω bluetooth με το αυτοκίνητο, “επικοινωνόντας” με αυτό μέσω ενός iDrive controller.

Όπως συνηθίζεται με την τεχνολογία-που-πάντα-τρέχει-και-εμάς-μας…ξεχνάει, όσοι έχουν ήδη ένα αυτοκίνητο με σύστημα iDrive και ένα iPad, μπορούν να αρχίσουν από τώρα τους… λυγμούς, αφού δεν θα παρέχεται δυνατότητα αναβάθμισης. Το νέο σύστημα θα υποστηρίζει πέρα από τα iPad και τα iPhone 3G, 3GS και 4, καθώς και τα iPod Touch 2ης και 3ης “γενιάς”.

Info

Να επισημάνω πως, ενώ η πρώτη εικόνα είναι… δικό μας κατασκεύασμα, η δεύτερη είναι “τσιμπημένη” απευθείας από το Crunchgear. “Ού κλέψεις περιεχόμενο δίχως αναφορά στην πηγή” :-)

Source:

Right now, we are witnessing a convergence in the way we run and drive our lives. We want to be connected at all times—to anything—so long as we are stimulated. For car companies, that means giving the people what they want. And what is that? Well we don’t want any more half-baked attempts at a third-party interface, no more reinventing the wheel with the interface. Instead, how about a continued consistent look pulled straight from things we’re already accustomed to. I use an iPhone; I like the interface; why can’t my car’s display duplicate that? Apple isn’t getting into the car business anytime soon.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.