Νέα πλατφόρμα διάθεσης ebooks & tablets “Galapagos” από τη Sharp

Και η Sharp “μπαίνει στο χωρό” της “ψηφιακής διάθεσης περιεχόμενου”, αρχίζοντας από τον αρκετά… πυκνοκατοικημένο χώρο των “ηλεκτρονικών βιβλίων”. Σε δελτίο τύπου της ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας μιας νέας “πλατφόρμας-στο-cloud”, με όνομα Galapagos, για τη διάθεση media. Η Galapagos, σύμφωνα με τη Sharp, θα παρέχει “μια νέα χρηστική εμπειρία”, σχεδιασμένη εξαρχής ώστε να προσαρμόζεται στις ανάγκες του εκάστοτε χρήστη. Πρόσθετος λόγος να χαρούμε, αδελφές και αδελφοί; Τόσο η υπηρεσία όσο και οι συσκευές “είναι σχεδιασμένες ειδικά για την Ιαπωνική αγορά”. Εύγε Sharp, να δούμε πώς θα προσπαθήσεις μετά να τις πλασάρεις στον υπόλοιπο πλανήτη.

Για την ώρα, έχουν ανακοινωθεί “δύο συμβατά tablet τερματικά” (μα, ποιός τα γράφει αυτά τα δελτία τύπου;!), που αναπτύχθηκαν ειδικά ως eBook readers και η διάθεση των οποίων θα αρχίσει παράλληλα με την υπηρεσία. Το e-βιβλιοπωλείο της Sharp θα παρέχει “Υπηρεσία Αυτόματης Προγραμματισμένης Παράδοσης” (φαντάζομαι μεταφράζεται σαν “προ-αγοράζεις ένα περιοδικό και, όταν είναι διαθέσιμο, `κατεβαίνει` στον eBook reader σου χωρίς να απαιτούνται πρόσθετες κινήσεις” – κάτι σαν “να γράφεσαι συνδρομητής”). Γιές.

Η υπηρεσία/το e-βιβλιοπωλείο θα αρχίσει τη λειτουργία του το Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, έχοντας ως “αρχικό περιεχόμενο” μια συλλογή περίπου 30.000 βιβλίων, περιοδικών και εφημερίδων. Τα δυο tablets, που όπως και να το κάνουμε έχουν ένα κάποιο περισσότερο ενδιαφέρον από την υπηρεσία, χωρίζονται σε ένα “κινητό” και ένα “οικιακό”. Το “κινητό” είναι το “μικρό” από τα δυο, με οθόνη 5,5” ανάλυσης 1024×768, ενώ το “μεγάλο – οικιακό” με οθόνη 10,8” ανάλυσης 1366×800. Αμφότερα θα είναι εξοπλισμένα με WiFi 802.11b/g.

Πρόσθετη πληροφορία για τους… μοδάτους της παρέας: το “οικιακό” θα κυκλοφορεί σε χλιδάτο μαύρο, ενώ το “κινητό” σε καυτό κόκκινο και ελκυστικό ασημένιο. Τα επίθετα ήταν δικά μας… :-D

Επιπλέον, το μικρό θα διαθέτει ένα trackball για ευκολότερη πλοήγηση στην κάπως-πιο-συμπυκνωμένη οθόνη του, ενώ για αμφότερα θα διατεθεί και λογισμικό για τον υπολογιστή, με ονοματάκι “Galapagos Station” (πώς λέμε “Σταθμός Λαρίσης”) που θα διευκολύνει στην οργάνωση της e-βιβλιοθήκης του κατόχου τους. Ε-ννο-εί-ται πως θα διαθέτουν browser και δυνατότητα αναπαραγωγής media. Και αρκετά “πουλάκια” στο Internet “κελαηδάνε” πως θα τρέχουν Android, αν και η Sharp δεν ανακοίνωσε κάτι τέτοιο επίσημα.

Source:

Sharp Corporation will launch a new cloud-based media service business, named “GALAPAGOS”, to provide a new user experience, while evolving to meet each customer’s changing needs with a network service and device specifically designed for the Japanese market. The first effort in this area will be an e-bookstore service that is planned to begin in December of this year. Two compatible tablet terminals have been developed specifically as e-book readers and will be introduced at the same time.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.