Νέα γενιά Netgear powerline: δίκτυο μέσω ρεύματος στα 500Mbps!

H γνωστή εταιρεία δικτύωης Netgear ανακοίνωσε τη νέα γενιά δικτυακών hubs Powerline AV500 που υπόσχονται να απογειώσουν την αποδοτικότητα του σπιτικού σας δικτύου, φτάνοντας τα 500Mbps, πλησιάζοντας δηλαδή αρκετά την ταχύτητα της ενσύρματης δικτύωσης Gigabit Ethernet.
Εκτός κι αν μένετε σε ένα ολοκαίνουριο σπίτι με δικτυακή υποδομή και χαόρεστε γρήγορο δίκτυο σε όλα τα δωμάτια με πρίζες Ethernet σε όλους τους τοίχους, τότε θα πρέπει να σας ενδιαφέρει η έλευση της καινούρια γενιάς ταχύτατων δικτυακών hubs της Netgear που απλώς συνδέχονται στην πρίζα του ρεύματος και παρέχουν δικτύωση έως και 500Mbps. Φυσικά μιλάμε για το γνωστό πρότυπο HomePlug, και φυσικά δεν περιμένουμε στην πράξη ταχύτητες καρφωμένες στα θεωρητικά 500Mbps, αλλά και πάλι. το αποτέλεσμα θα είναι πολύ ανώτερο από το σύνηθες των 200Mbps που έχουν τα πιο γρήγορα powerline adapters στην αγορά σήμερα.
Τέλειο για γρήγορη δικτύωση και μοίρασμα full hd video, ταχύτατες ανταλλαγές αρχείων και άλλες “heavy duty” δικτυακές μεταφορές!

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.