ΚΑΙ το iPhone “σπάει” το PS3

Όπως αναμενόταν, το open source “ps3 jailbreak” που ήδη έχει μεταφερθεί σε πλήθος κινητών με Android και άλλα “λινουξοειδή” λειτουργικά συστήματα (αλλά και άλλες συσκευές), μεταφέρθηκε και στο δημοφιλέστατο iPhone! Δυστυχώς, όμως, όχι στο ίδιο το iPhone “ως έχει”, μα στην jailbroken εκδοχή των iPhone 2G/3Gs.

Για να μπορέσει κανείς να το χρησιμοποιήσει λοιπόν θα πρέπει όχι μόνο να έχει ένα “σπασμένο” iPhone 3G/3GS (οι κάτοχοι του αρχικού iPhone και του τελευταίου iPhone 4 ατύχησαν – για την ώρα), αλλά και να του εγκαταστήσει μια εκδοχή του Linux. Στη συνέχεια, να “πακετάρει” μόνος του το ps freedom για iPhone, να το μεταφέρει στη συσκευή του και, αφού τη συνδέσει με το PS3, “να το τρέξει χειροκίνητα”.

Σίγουρα στο πολύ κοντινό μέλλον θα εμφανιστεί ένας ευκολότερος τρόπος να το χαρούν περισσότεροι κάτοχοι iPhone, αλλά για την ώρα παραμένει μια κάπως δύσκολη διαδικασία για όσους θέλουν να… παιδευτούν για λίγη ωρίτσα με το κινητό τους. Το θέμα είναι πως, όπως αποδείχθηκε, “γίνεται”. Από εκεί και έπειτα… το χάος!

Info

Περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.