Η Sony Ericsson παρατά το Symbian για το Android

Εντάξει, μάλλον ο τίτλος μας ήταν και… το σημαντικότερο τμήμα της είδησης: η Sony Ericsson εγκαταλείπει το Symbian, το λειτουργικό του οποίου βασικός υποστηρικτής έχει απομείνει η Nokia, τουλάχιστον όσον αφορά στη χρήση σε smartphones (και όχι τα λεγόμενα… “dumbphones”, “χαζά” κινητά για απλή χρήση με εξειδικευμένες λειτουργίες).

Από εδώ και έπειτα, η Sony Ericsson υϊοθετεί το Android για τα smartphones της, επικυρώνοντας και από πλευράς της την τάση που θέλει το λειτουργικό της Google να κυριαρχεί στο χώρο, με τις περισσότερες εταιρείες να παρατούν τις “ανεξάρτητες” προσπάθειες και να το υϊοθετούν, έστω ως “βάση” για δικές τους μετατροπές.

Η Sony Ericsson θα παραμείνει μέλος του Symbian Foundation, του οργανισμού που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει στην παράλληλη ανάπτυξη, εκμετάλλευση και υϊοθέτηση του Symbian από διάφορες εταιρείες (και που, αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα, μέχρι σήμερα την έβγαζε πίνοντας γρανίτες στις παραλίες αντί να ασχολείται με τη σοβαρή εξέλιξη του).

Source:

A spokesperson for Sony Ericsson says that the company has no plans to build new Symbian-based smartphones. Much like Motorola, which restored its competitiveness by dropping Symbian and its own in-house Linux effort in favor of Android in 2008, Sony Ericsson appears to be committed to Google’s mobile operating system.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.