Η Mozilla παρουσιάζει το τέλειο κινητό

Τα Mozilla Labs είναι γνωστά για τα… τρελά πειράματα τους που οδηγούν σε πραγματικά χρήσιμα προϊόντα – από εκεί έχουν ξεκινήσει οι περισσότερες λειτουργίες που σήμερα θεωρούμε δεδομένες στον Firefox. Όταν ένας designer που συμμετέχει σε αυτά, ο Billy May, αποφάσισε να σχεδιάσει “το κινητό του μέλλοντος”, μας έδωσε… αυτό:

Και το καλύτερο είναι πως ενώ για κάποιους μπορεί να μοιάζει ως “επιστημονική φαντασία”, στην πραγματικότητα βασίζεται 100% σε υπάρχουσα τεχνολογία και θα μπορούσαμε να το δούμε αύριο στα καταστήματα! Πρόσθετο… ανέκδοτο της ημέρας: μια αντίστοιχη ιδέα αναφέρω σε όποιον συζητά μαζί μου “για τα κινητά του μέλλοντος”, αφού πιστεύω ακράδαντα πως η προβολή εικόνων στο χώρο είναι κάτι το δεδομένο στο κοντινό μέλλον, ενώ το κινητό θα πρέπει να συμπεριφέρεται σαν ένα gadget που δεν πρέπει να το κοιτάς συνέχεια για να το χρησιμοποιείς. Ακριβώς όπως το mini-3D-ποντίκι που προτείνει ο Billy δεν σε αναγκάζει να “καρφώνεσαι” στην οθονούλα του για να το χρησιμοποιήσεις.

Ανέφερα πως υπάρχει και εκπληκτικό βιντεάκι, από τον ίδιο, που παρουσιάζει “εν δράσει” το κινητό του; Θαυμάστε:

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.