Επιτέλους, Google Voice στο iPhone

Αν και είχαν παρουσιαστεί-και-εξαφανιστεί εφαρμογές που προσπαθούσαν να φέρουν το Google Voice στο iPhone, μόλις παρουσιάστηκε η πρώτη που έγινε αποδεκτή στο App Store: το GV Connect.

Όπως θα περίμενε κανείς, η εφαρμογή επιτρέπει, απλά, την ολοκλήρωση “φωνητικής επικοινωνίας” μέσω της υπηρεσίας Google Voice, και ουχί του τηλεφωνικού δικτύου. Αποτέλεσμα; Αν χρησιμοποιείς την 2G/3G σύνδεση σου και είσαι στο Ελλάντα… τρελές χρεώσεις, αφού “η μεταφορά δεδομένων μέσω δικτύων κινητής” εξακολουθεί να είναι έχει την ίδια αξία με τον… χρυσό στη χώρα μας. Αν, όμως, χρησιμοποιείς ένα δίκτυο WiFi (σπίτι σου, στο γραφείο, σε ένα εστιατόριο, “κλεμμένο” από το router του γείτονα κ.λπ.) το αποτέλεσμα είναι το ίδιο με το “να μιλάς τσάμπα από το κινητό”.

Όσοι πιστοί (aka: κάτοχοι iPhone), προσέλθετε!

Source:

The first Google Voice app has hit the app store, and it’s called GV Connect. Providing a front end to the Google Voice service, GV Connect allows users of devices running Apple iOS platform to have a native app with which to interact with Google Voice.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
 • simoboy

  το κατέβασα από το iTunes και δεν δουλεύει….το κατέβασα από Installοus και πάλη τα ίδια ….σκ@τα

 • Vcn1945

  Καλά αυτά που γράφεις, αλλά στην Ελλάδα ΔΕΝ δουλεύει η υπηρεσία της Google!!! Για να τράξεις την εφαρμογή στο iPhone είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να έχεις Google Voice Account!!!

 • Anonymous

  Εμ… Proxy; ;-)
  Η αλήθεια είναι πως ΔΕΝ το έχω χρησιμοποιήσει (αφού δεν έχω iPhone), αλλά γνωρίζω πως μπορείς να ενεργοποιήσεις με 2 βήματα:

  1. Αλλάζοντας τις ρυθμίσεις γλώσσας του GMail λογαριασμού σου σε English US
  2. Ενεργοποιώντας την υπηρεσία με τη χρήση Proxy “με διεύθυνση IP Αμερικής”.

  Απλά, καλό είναι να μην το χρησιμοποιήσετε “έτσι” στον “επίσημο” λογαριασμό σας στο GMail, αφού είναι το αντίστοιχο με το “να λες ψέματα στην Google για το πού μένεις”. Και μπορεί να κάνει τα… στραβά μάτια, έχει, όμως, κάθε δικαίωμα να “τερματίσει” το λογαριασμό σας μετά από αυτό.