Εκτυπωτής HP με ενσωματωμένο… tablet!

H HP παρουσίασε ένα μοντέλο εκτυπωτή που διατίθεται μαζί με Android tablet, που παίζει το ρόλο control panel αλλά και photo frame.

Για την ακρίβεια πρόκειται για εκτυπωτή με scanner, δηλαδή για πολυμηχάνημα. Ονομάζεται HP Photosmart eStation C510 και διαθέτει dock, στο οποίο προσαρμόζεται ένα Android tablet 7 ιντσών με επεξεργαστή Freescale i.MX 51. Τρέχει Google Android 2.1 και χρησιμεύει ως πίνακας ελέγχου του εκτυπωτή, photo frame για προβολή φωτογραφιών, αλλά και μέσο για να κατεβάσετε ειδικά apps, τα οποία εκμεταλλεύονται πιο δημιορυγικά τον εκτυπωτή: π.χ. υπάρχουν apps για εκτύπωση χαρτών Google Maps, εκτύπωση ημερήσιων προγραμμάτων με το Google Calendar, των ειδήσεων της ημέρας από RSS feeds και άλλα πολλά. Το αρνητικό είναι ότι αυτές οι εφαρμογές προέρχονται από την HP και δεν υπάρχει δυνατότητα κατεβάσματος κανονικών Android Apps, από το Android Market. Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, το tablet δεν είναι καθόλου λεπτό, γιατί έχει σχεδιαστεί για να προσαρμόζεται στον εκτυπωτή. Είναι, παρόλα αυτά, ενδιαφέρον να δει κανείς τι παραλλαγές μπορεί να παρουσιαστούν σε αυτό το form factor και σίγουρα θα δούμε κι άλλες ευρηματικές λύσεις!

Source:

HP announced a slew of printers today, including one under the style-conscious Envy brand that’s meant to complement the company’s laptops by the same name. But the one that grabbed our attention was the Photosmart eStation, a $399 all-in-one with a detachable 7-inch Android tablet.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.