Στα μαχαίρια Nvidia και Intel

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό Forbes, ο πρόεδρος της Nvidia δεν έκρυψε, για μια ακόμη φορά, ότι δε θέλει να έχει πολλά πάρε-δώσε με την Intel.
Εδώ και χρόνια η Intel έχει αφαιρέσει από την Nvidia το δικαίωμα να κυκλοφορεί chipsets που να συνεργάζονται με επεξεργαστές της Intel. Η σχέση των δύο εταιρειών έχει περάσει από εκατό κύματα, παρά τις κατά καιρούς συνεργασίες τους στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών hardware. Το τελευταίο κοινό τους project, το οποίο περιστρεφόταν γύρω από τη δημιουργία μιας καινούριας τεχνολογίας εξοικονόμησης ενέργειας με το όνομα “Optimus”, φαίνεται ότι πήγε πολύ καλά, ωστόσο ο πρόεδρος της Nvidia έχει διαφορετική άποψη. Σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφου αναφορικά με τη σχέση των δύο εταιρειών, ο Jen Hsun Huang δήλωσε ευθαρσώς ότι ελπίζει στο μέλλον να είναι περιορισμένες.
Παρότι η Nvidia φαίνεται ότι παραμένει ακμαία και τεχνολογικά βρίσκεται σε πολύ υψηλό σημείο τόσο στις κάρτες γραφικών για desktop/laptop (GeForce, Ion), όσο και στις mobile πλατφόρμες (Tegra), η θέση της δυσχεραίνεται συνεχώς, έχοντας να αντιμετωπίσει Intel και AMD, οι οποίες έχουν αποφασίσει να ξεκινήσουν μια κούρσα με τελικό προορισμό την συνένωση CPU και GPU, αφήνοντας την Nvidia πίσω τους.

Source:

Forbes National editor Quentin Hardy trapped Nvidia CEO Jen Hsun Huang in an uncomfortable Intel question and the Huang took a swing at Intel once again. When asked about Nvidia’s relationship with Intel Jensen said: “I hope to have less of one” (relationship).

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.