Σουίτα ανάπτυξης της Intel με υποστήριξη Visual Studio

H Intel ανακοίνωσε το Intel Parallel Studio 2011, μια ενισχυμένη έκδοση της σουίτας εργαλείων ανάπτυξης που καθιστούν πιο εύκολη την εκμετάλλευση πολλαπλών φυσικών και λογικών πυρήνων από τους προγραμματιστές. Από τη στιγμή που η εταιρεία έχει διαθέσει στην αγορά επεξεργαστές με 12 λογικούς πυρήνες, το ζήτημα είναι, όχι μόνο πως θα γραφτοών από εδώ και πέρα προγράμματα που να εκμεταλλεύονται καλύτερα την παράλληλη διεργασία σε αυτούς τους πυρήνες, αλλά και πόσο εύκολα και γρήγορα μπορούν να ξαναγραφτούν ήδη υπάρχοντα προγράμματα που λειτουργούσαν περισσότερο με σειριακή λογική.
Μέρος του πακέτου αυτού είναι και ένα πρόγραμμα υποβοήθησης του προγραμματιστή, το Intel Parallel Advisor, που καθιστά πιο εύκολο τον εντοπισμό του κώδικα που πρέπει να αναβαθμιστεί προκειμένου να μεταβεί από τη σειριακή στην παράλληλη λογική.
Το μεγαλύτερο ίσως βημα προόδου σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση είναι ότι τώρα υπάρχει πλήρης υποστήριξη του προγραμματιστικού περιβάλλοντος του Microsoft Visual Studio 2010, έτσι ώστε να αναβαθμίζονται πιο εύκολα τα projects που έχουν φτιαχτεί με τις γλώσσες της Microsoft.

Source:

Today, Intel introduced Intel® Parallel Studio 2011, an updated development tool suite that makes it easier for software developers to improve the performance and reliability of serial and parallel applications by leveraging the advantages of the latest multicore processors.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.