Η Intel ήδη κατασκευάζει CPUs στα 22 νανόμετρα

Ακόμη δεν έχουμε δει τους νέους επεξεργαστές “Sandy Bridge” που είναι κατασκευασμένοι στα 32 νανόμετρα, και η Intel ήδη παράγει δείγματα της επόμενης γενιάς, που έχουν ακόμη μικρότερη κλίμακα!
Στο περσινό iDF, το ετήσιο συνέδριο της Intel, όπου η εταιρεία δείχνει τα νέα της προϊόντα και τις καινούριες της τεχνολογίες, είχαμε δει το πρωτότυπο ενός επεξεργαστή x86 στα 22 νανόμετρα. Φέτος η μεγάλη είδηση είναι ότι τέτοιοι επεξεργαστές ήδη κατασκευάζονται σε μικρό αριθμό παραγωγής, με σκοπό να γίνουν εκτεταμένα τεστ αλλά και να τους δοκιμάσουν οι κατασκευαστές hardware και οι developers. Οι επεξεργαστές αυτοί αναμένεται να εμφανιστούν στην αγορά μέσα στο 2012. Έχουν κωδική ονομασία “Ivy Bridge” και δεν είναι σαφές ακριβώς τι πλεονεκτήματα θα προσφέρουν, συγκριτικά με τους επερχόμενους “Sandy Bridge”. Σίγουρα, λόγω της μικρότερης κλίμακάς τους, θα είναι πιο αποδοτικοί, από ενεργειακής άποψης και θα προσφέρουν μεγαλύτερες δυνατότητες scaling σε δεδομένο φυσικό χώρο die. Επίσης δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε και πάλι ανεβασμένες επιδόσεις από το ενσωματωμένο υποσύστημα γραφικών.
Και όλα αυτά, την εποχή που, σύμφωνα με αυτά που πληροφορούμαστε, η AMD αντιμετωπίζει προβλήματα στη γρήγορη παραγωγή των δικών της επεξεργαστών σε κλίμακα 32nm και εξαιτίας τους θα τους διαθέσει στην αγορά από τα μέσα, περίπου, του 2011.

Source:

Chief executive officer of Intel Corp. said that the company’s forthcoming microprocessors are already in sample production. The world’s largest maker of chips is on track to start their volume production using 22nm fabrication process in late 2011.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.