Το iFixit μας βοηθά να φτιάξουμε τις κονσόλες μας

Όταν χαλά η κονσόλα κάποιου, έχει δυο επιλογές: να την πάει για service -που είναι και αυτό που θεωρεί αυτονόητο η πλειοψηφία- ή να την… κάνει βίδες στην προσπάθεια να τη φτιάξει μόνος του. Αν εντάσσεστε και εσείς (όπως και εμείς) στη δεύτερη κατηγορία, θα λατρέψετε τη νέα υπηρεσία του γνωστου site iFixit.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια υποκατηγορία της ήδη υπάρχουσας θεματολογίας του, που όμως ασχολείται αποκλειστικά με κονσόλες. Έτσι, σε αυτή μπορεί κανείς να βρει κατηγορίες βάσει εταιρειών (Sony, Nintendo, Microsoft, Sega και Retro) και, σε καθεμιά από αυτές, υποκατηγορίες για τις δημοφιλέστερες κονσόλες (από το PSP μέχρι το Xbox 360). Καθεμιά από αυτές εμπεριέχει οδηγούς για τη διόρθωση συγκεκριμένων προβλημάτων σε μια κονσόλα – που αρχίζουν από το καθάρισμα των ανεμιστήρων της μέχρι την επίλυση του διάσημου Red Ring of Death του Xbox 360.

Το iFixit δεν περιορίζεται στο να παράσχει οδηγούς, αλλά και τα απαραίτητα εξαρτήματα με τα οποία ο κάτοχος μιας κονσόλας μπορεί να αναλάβει ρόλο “μάστορα” και να επιχειρήσει την επιδιόρθωση της. Φυσικά, το κόστος είναι πολύ χαμηλότερο από ό,τι αν πήγαινε κανείς την κονσόλα του σε ένα εξουσιοδοτημένο κατάστημα (ή ακόμη και σε ένα “κονσολάδικο”) για επιδιόρθωση, απαιτώντας μονάχα “τα βασικά” για τα εξαρτήματα/ανταλλακτικά και, φυσικά, κάποιο χρόνο.

Ορισμένες από τις λύσεις επιδιόρθωσης, όμως, είναι τραγικά απλές, σε σημείο να χρειάζονται μονάχα ένα… κατσαβίδι, οπότε μάλλον αξίζει να τους ρίξετε μια ματιά πριν αποφασίσετε να “ταξιδέψετε” την δική σας κονσόλα.

Source:

You’ll be able to physically replace parts of your systems; you can take a look at the replacement parts being offered now. “Initially we’re emphasizing more parts for the handheld consoles—PSP, Nintendo DSi because they break the most frequently due to accidental damage,” Wiens said. “As for where we get them, a lot of our existing suppliers have some of these parts—an LCD is an LCD. Same thing for tools—we work closely with tool manufacturers.”

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.