Οι φωτογραφίες του Facebook χρησιμοποιούνται 4-5 φορές περισσότερο από τον ανταγωνισμό

Σύμφωνα με δήλωση του CEO του Facebook, Mark Zuckerberg, οι φωτογραφίες της υπο-υπηρεσίας Facebook Photos “χρησιμοποιούνται” 4 με 5 φορές περισσότερο από ό,τι οι φωτογραφίες σε όλες τις “παραπλήσιες υπηρεσίες” συνδυασμένες.

Αυτό, θεωρητικά, σημαίνει πως το Facebook είναι το μεγαλύτερο “φωτογραφικό… οτιδήποτε” του πλανήτη. Πρακτικά, η δήλωση του μπορεί να ερμηνευτεί με περισσότερους από έναν τρόπους. Τι εστί “παραπλήσιες υπηρεσίες”; Μιλάμε μόνο για ανταγωνιστικά social networks, ή για οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία σχετίζεται με φωτογραφίες και τη διαχείριση τους; Διότι αν μιλάμε για όλες, και το Facebook έχει 4-5 φορές το συνδυασμένο όγκο τους, μιλάμε για πραγματικά τρομαχτικό σύνολο φωτογραφιών.

Ένα από τα Photo Albums μου στο Facebook

Αλλά, αν προσέξετε, δεν μιλάμε για “όγκο φωτογραφιών” αλλά για το ότι “χρησιμοποιούνται 4 με 5 φορές περισσότερο”. Τι πάει να πει “χρησιμοποιούνται”; Εννοεί, π.χ., πως βάζουν σημειώσεις του στυλ “εδώ είναι ο Μπάμπης που πέφτει στο γκρεμό” τα μέλη του; Διότι και αυτό, ως χρήση, είναι πολύ διαφορετικό από, π.χ., το πώς λειτουργεί και πού χρησιμεύει το Flickr.

Κοινώς, ο κ. Zuckerberg κατάφερε να κάνει μια βαρύγδουπη και φαινομενικά σημαντική δήλωση, που ταπεινώνει τον ανταγωνισμό. Μόνο που δεν γνωρίζουμε “ποιός είναι ο ανταγωνισμός” και “πώς ακριβώς τον ταπεινώνει”. Δεν πειράζει, όμως. Αρκεί “να είσαι ο πρώτος”, όπου να’ ναι και όπως να’ ναι… Σωστά;

Source:

“Those features by themselves were more important than anything else combined,” Zuckerberg said of the social elements of Facebook Photos. He then dropped the competitor bomb. “The photo product that we have is maybe five or six times more used than every other product on the web — combined,” Zuckerberg stated.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.