Νέα δυνατότητα στο GMail: drag’n’download

Μπορεί να “μου ξέφυγε”, μα ευτυχώς το… πρόσεξαν τα “παιδιά” του Wired: η Google προσέθεσε μια νέα δυνατότητα στο GMail, η οποία όμως, για την ώρα, λειτουργεί μονάχα στον Chrome (δηλαδή “στον δικό της browser”): “αντίστροφο” drag’n’drop σε σχέση με αυτό που είδαμε στο προηγούμενο update.

Θυμάστε που πριν λίγο καιρό η Google μας επέτρεψε, όταν θέλουμε να “κολλήσουμε” ένα αρχείο σε ένα μήνυμα που γράφουμε στο GMail, να το “πιάσουμε” από το desktop μας και απλά να “το ρίξουμε” στον browser μας; Όχι; Ε, πάντως, γίνεται. Τώρα, προσέθεσε την απολύτως αντίστροφη δυνατότητα: αν σε ένα eMail που μας έχουν στείλει υπάρχει συννημένο ένα αρχείο, μπορούμε να “πιάσουμε” το download link και να το “ρίξουμε” στο desktop για να αρχίσει η μεταφορά του.

Η όλη υπόθεση, βέβαια, “μυρίζει από μίλια” Google Chrome OS και προετοιμασίες για το “πώς θα λειτουργούν τα `τοπικά αρχεία` στο επερχόμενο λειτουργικό σύστημα της Google”. Κάνω λάθος;

Source:

This enhancement is only available to users of Google’s Chrome browser. This is an indication that it’s using some Google-specific sauce to power the interaction. Chrome uses the same WebKit rendering engine as Safari, but a different chunk of code to execute JavaScript, and the new feature doesn’t work in Safari. It does work on the Mac version of Chrome (in the Beta and Canary channels, at least) so it’s not limited to Windows users.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.