Η Google “χρεώνει” τους developers

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τα προβλήματα “ποιότητας” στο Android Market (aka: “να μειώσει τις χαζές wallpapers με γατάκια που έχουν `πνίξει το μαγαζί` της”), η Google αρχίζει από εδώ και έπειτα να χρεώνει τους developers για την καταχώρηση εφαρμογών σε αυτό. Και, συγκεκριμένα, μιλάμε για το υψηλότατο κόστος των… $5.

google apps

Προχωρά, όμως, ένα βήμα παραπέρα, προσθέτωντας την ίδια χρέωση και σε όσους δημιουργούν extensions/add-ons για τον Chrome browser. Προφανώς ο λόγος για αυτό είναι η σταδιακή συνένωση του Chrome browser με το επερχόμενο Chrome OS που θα συναντούμε σε tablets, netbooks και… τηλεοπτικό εξοπλισμό, και που πιθανότατα θα χρησιμοποιεί ταυτόχρονα τα extensions/add-ons και το app store για να “επεκτείνει” τις δυνατότητες του.

Πέρα από αυτά, θα υπάρχει και δυνατότητα συνένωσης μιας εφαρμογής/add-on/extension με μια διεύθυνση στο Internet, ώστε να μπορούν για παράδειγμα να ξεχωρίζουν οι “επίσημες” εφαρμογές ενός site/μιας δικτυακής υπηρεσίας από τις “ανεπίσημες-μα-συμβατές”.

Source:

Hoping to impose a cost on those who create multiple fake developer accounts for the purpose of propagating malicious extensions and manipulating reviews, the company introduced a nominal $5 fee for developers of Chrome Extension, Themes, and (soon) Apps who wish to host their content in Google’s galleries and store.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.