Βρε μη φοβάστε δεν δαγκώνει!

Οι οικονομικές συναλλαγές μέσω internet είναι μία πολυτέλεια που απολαμβάνουμε στις μέρες μας αρκεί να είμαστε προσεκτικοί ως προς τα sites στα οποία εμπιστευόμαστε τους αριθμούς των πιστωτικών καρτών μας. Μπορούμε να κλείσουμε εισιτήρια για το σινεμά διαλέγοντας τις θέσεις μας από ένα πλάνο της αίθουσας όπου λίαν συντόμως θα βλέπουμε μια ταινία, χωρίς να χρειάζεται να περιμένουμε σε ουρές ή τηλεφωνικές γραμμές που μας αφήνουν για ώρες στην αναμονή. Μπορούμε να βρούμε ευκαιρίες αγοράς οι οποίες έχουν προσφορές χαμηλότερου κόστους αν η αγορά γίνει online, ή να προμηθευτούμε κάτι που βρίσκουμε δύσκολα στην Ελλαδίτσα μας από κάθε άκρη της γης.

Ευκαιρία λοιπόν να διαψεύσουμε τα νούμερα της έρευνας που διαβάσαμε στο In.gr, όπου αναφέρεται πως παρά την αυξημένη διύσδειση και εξοικείωση των Ελλήνων με το Internet σε σχέση με το κοντινό παρελθόν, ακόμη “δεν βγάζουμε την πιστωτική” για να αγοράσουμε κάτι online, μα προτιμούμε να “καίμε βενζίνη” και να τρέχουμε από κατάστημα σε κατάστημα μόνο και μόνο για να το αγοράσουμε, τελικά, ακριβότερα από ό,τι θα το παραλαμβάναμε στην άνεση του σπιτιού μας.

Να σημειώσουμε πως είχαμε αναφερθεί πριν λίγες μέρες σε 5-6 sites του εξωτερικού με καλύτερες τιμές από τη χώρα μας, στα οποία μπορείτε να βρείτε “πράμα” μέχρι και… 10 φορές φθηνότερα από ό,τι θα περιμένατε! Αν, βέβαια, δεν είστε άτυχοι, σαν το σύζυγο, και σας “κολλήσει” στο τελωνείο.

creditcard

Source:

Παρά τα όλο και μεγαλύτερα ποσοστά χρήσης του Ίντερνετ και την εξοικείωση μαζί του, οι Έλληνες καταναλωτές αποφεύγουν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας το οποίο ανέλυσε πρόσφατη έρευνα του Ευρωβαρόμετρου.

Και μια γυναικεία ματιά στον κόσμο των geeks ... γιατί δεν υπάρχουν μόνο μαύρα πληκτρολόγια!