Έρχεται “επιτάχυνση” και στον Chrome

Ε, αφού ξεκίνησε ο Internet Explorer και ακολούθησε ο Firefox, καιρός δεν ήταν να μπει στο παιχνίδι και ο Chrome; Τώρα, απομένει ο Opera για να “κλείσουμε” όσον αφορά στους βασικούς πρωταγωνιστές στο χώρο των browsers, και μετά από αυτό, όλοι πια θα υποστηρίζουν επιτάχυνση γραφικών μέσω hardware – διότι αυτό είναι η όλη… είδηση.

Η “επιτάχυνση γραφικών” μέσω της κάρτας γραφικών (και ουχί της κάρτας ήχου ή του DVD-Rom, για αυτό, άλλωστε, λέγεται “κάρτα γραφικών”, duh!) θα χαρίσει ακόμη υψηλότερες επιδόσεις στον ήδη ταχύτατο Chrome. Οι πιο… ανυπόμονοι μπορούν ήδη να τη δοκιμάσουν, κατεβάζοντας την developer build του Chrome 7 και στη συνέχεια ενεργοποιώντας τη σχετική δυνατότητα. Πώς;

  • Δεξί κλικ στο εικονίδιο (μετά την εγκατάσταση ντε!)
  • Επιλογή του Properties
  • Προσθήκη του “–enable-accelerated-compositing” ΜΕΤΑ από το “path” από το οποίο τρέχει ο Chrome (πεδίο “shortcut” στο παραθυράκι που θα βλέπετε).

Αυτό είναι όλο. Μπορεί, βέβαια, ως άκρως δοκιμαστικό, να σας ανατινάξει το PC και ευνουχίσει το χρυσόψαρο, μα, ω, είναι τόσο μα τόσο ωραίο να ζεις στην κόψη του ξυραφιού..!

Nemo; Γιατί δείχνεις θλιμένος;

Source:

Chrome 7, which is currently available in developer build form, is the latest browser to take advantage of hardware acceleration. Chrome’s tightly sandboxed rendering model—which prevents web pages from interacting directly with the OS—means that hardware acceleration is a little more difficult for Google than it is for IE or Firefox.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.

Comments are closed.