Έρχονται τηλεοράσεις 3D χωρίς γυαλιά!

TOSHIBAΜπορεί μέχρι το τέλος του 2010 να κυκλοφορήσει η πρώτη εμπορική 3DTV που δε θα χρειάζεται γυαλιά. Όπως αναφέρουν οι πηγές, η πρώτη εταιρεία που θα “κόψει” το νήμα είναι η Toshiba.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με άρθρο στην ιαπωνική εφημερίδα Yomiyuri αναφέρεται ότι η Toshiba είναι έτοιμη να παρουσιάσει 3DTVs που θα προβάλουν το τρισδιάσταο εφέ χωρίς να χρειάζονται γυαλιά active shutter. Όπως αναφέρει το άρθρο, οι τηλεοράσεις είναι ήδη στη διαδικασία παραγωγής, κάτι όμως το οποίο δεν σχολιάστηκε επισήμως από τους εκπροσώπους της Toshiba.
Παράλληλα με την Toshiba και οι ανταγωνιστές της ετοιμάζονται για τη μετάβαση στο επόμενο στάδιο: Samsung, Sony, Philips και LG διαθέτουν και εκείνες πρωτότυπα, τα οποία μάλιστα έχουν παρουσιαστεί σε αρκετές περιπτώσεις, σε εκθεσιακούς χώρους και στα πλαίσια ειδικών συνεδρίων, όπως συνέβη τον περασμένο Μάιο, στο συνέδριο SID (Society for Information Display).

Source:

TOKYO: Toshiba plans to roll out glasses-free 3DTV sets by the end of the year, according a Japanese newspaper article that caught fire on the Web. CNet News said the article in Yomiyuri was not confirmed nor denied by Toshiba.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.