Κυκλοφόρησε… sequel του Τιτανικού. Το εννοούμε..!

Έχοντας ξεκαθαρίσει πως “το unregistered ΔΕΝ είναι ένα τυπικό site/blog τεχνολογίας” αλλά ένα ιντερνετικό σημείο που πραγματεύεται θέματα “που ενδιαφέρουν εμάς τους geeks γενικότερα”, θεωρώ πως έχω δικαιολογία για να γράψω σχετικά με μια εκπληκτική ταινία που έπεσε στην αντίληψη μου και που, για πολλούς λόγους, θεωρώ πως σχετίζεται ως ένα σημείο με τη θεματολογία του site. Και αφού, αναγκαστικά, “με πρόδοσε” ο τίτλος, γνωρίζετε πως μιλάω για το… Τιτανικός νο.2. Ας αρχίσουμε με μια (δικής μας παραγωγής) εικονούλα για να μπούμε στο κλίμα:

Θεωρώ πως μια, μονάχα, εταιρεία είναι αρκετά ανώμαλη για “να ρίξει χρήμα” στην παραγωγή μιας ταινίας που ονομάζεται “Τιτανικός 2” και που, ταυτόχρονα, δεν χαρακτηρίζεται ως κωμωδία μα ως περιπέτεια/θρίλερ: η Asylum. Η συγκεκριμένη εταιρεία, λοιπόν, φημίζεται για μια σειρά λαμπρών… όχι, όχι απλά λαμπρών, πραγματικά εξαιρετικών διαμαντιών της έβδομης τέχνης. Ανάμεσα τους ξεχωρίζει το έπος Mega Shark VS Giant Octopus, που πραγματεύεται τη μάχη δύο κολοσσιαίων στοιχείων της φύσης σε έναν αέναο συμβολισμό του κύκλου που… Καλά, εντάξει, δείχνει απλά ένα χταπόδι να πλακώνεται με ένα καρχαρία. Μόνο που είναι και τα δύο τεράστια, και στην όλη φάση μπλέκονται αεροπλάνα, πλοία και περαστικές γέφυρες που βρίσκουν άδοξο τέλος μπροστά στη μανία των δύο αυτών πλασμάτων. Ω, τι τρόμος.

Το Mega Shark VS Giant Octopus, όμως, είναι μια εξαίρεση στη μακριά λίστα ταινιών της Asylum, η οποία αποτελείται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου από “ανεπίσημα sequels” και εξίσου ανεπίσημες “μεταφορές/αποδόσεις/παραλλαγές” γνωστών ταινιών. Παραδείγματα; Να, ας πούμε, 2012: Doomsday (αλλά και 2012: Supernova), AVH: Alien VS Hunter, The Day Earth Stopped, Death Racers, I Am Omega, Paranormal Entity, The Terminators, Transmorphers (και φυσικά Transmorphers II: Fall of man)… και πολλά-πολλά άλλα. Μιας και πιάσαμε την ταινιοθήκη της, να σημειώσω πως έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή του Mega Shark VS Crocosaurus..! Ω, Μεγάλε Μπάαλ… Άλλο ένα έπος που πρέπει να προλάβω να δω! Πίσω στον Τιτανικό, τώρα..!


Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Τιτανικός ήταν πλοίο. Μεγάλο -για την εποχή του- και μεγαλειώδες. Για αυτό άλλωστε είχε και αυτό το όνομα, αλλιώς μπορεί να τον βάφτιζαν Λιλιπούτειος. Και, όπως είναι εξίσου γνωστό, τόσο από την πρόσφατη ιστορία μας όσο και από το πλήθος ταινιών και ντοκιμαντέρ σχετικά με αυτόν, βούλιαξε. Αυτό συνέβη όταν, όλως περιέργως, ένα παγόβουνο εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά του -τα παγόβουνα πάντα είχαν το πλεονέκτημα της έκπληξης- με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κατά μήκος του μεγαλοπρεπούς πλοίου μια ακόμη πιο μεγαλοπρεπής τρύπα. Έκτοτε, ο Τιτανικός κάνει παρέα στα φύκια στον πάτο της θάλασσας. The end. Ναι, καλά. Θα θέλατε…

Σύμφωνα με το σενάριο του Τιτανικού 2, ένα νέο, επίσης μεγαλοπρεπές πλοίο κατασκευάζεται τη σήμερον ημέρα, ακόμη μεγαλύτερο, ακόμη πιο εντυπωσιακό, ακόμη πιο σύγχρονο, αλλά με το ίδιο όνομα: Τιτανικός 2. “Δε οφίσιαλ σήκουελ”, με άλλα λόγια, όσον τουλάχιστον αφορά στα πλοία. Και για να αποδείξουν πως “δεν έμαθαν το μάθημα τους”, οι δημιουργοί του όχι μόνο του χαρίζουν το όνομα του διασημότερου ναυαγίου όλων των εποχών, αλλά το στέλνουν και στην ίδια πορεία, προφανώς σε μια προσπάθεια να δείξουν πως, όταν θέλει ο άνθρωπος, είναι κύριος της μοίρας του, και κανένα παγόβουνο δεν θα μπορέσει να τον εμποδίσει. Ακούς εκεί, να μας πουλάει μούρη κάθε κρυσταλοποιημένο H2O. Ού, ρε!

Όπως λοιπόν “πηγαίνει” ο Τιτανικός 2, όχι, σας προκαλώ, πείτε μου: ΤΙ συναντά μπροστά του, άραγε; Ε; Όχι, για προσπαθήστε να μαντέψετε; Να βοηθήσω;

ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ! ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ! ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΤΟΝ ΗΠΙ... (ΜΠΑΜ-ΚΡΑΤΣ)... ΑΑΑΑΡΓΚ!

Η ταινία φαίνεται ψυχοπαίδι του πολυτάλαντου και άκρως δημιουργικού Shane Van Dyke, που υπογράφει το σενάριο της. Και τη σκηνοθεσία της. Και που, όλως τυχαίως, κατέχει και πρωταγωνιστικό ρόλο – αφού, υποθέτω, δεν κατάφερε να εντοπίσει άλλον που να μπορεί να αναδείξει στην οθόνη το μεγαλείο του σεναρίου του.

Όπως και να έχει, σας προειδοποιώ: αν αξιωθούμε να το δούμε σε εγχώρια σινεμά (με την καμία, αφού “πάει συστημένο για DVD”), θα οργανώσουμε “μαζική προβολή του”. Να μαζευτούμε να το δούμε παρεούλα, διότι προφανώς και εδώ θα ισχύει ο άγραφος κανόνας που χαρακτηρίζει όλες τις παραγωγές της Asylum: “δεν παλεύεται” να τις δει κανείς μόνος του, αλλά είναι ο,τι καλύτερο για παρέες – όσο μεγαλύτερες (και με περισσότερες πίτσες και μπίρες), τόσο καλύτερα.

Info

Αν τολμάτε, διαβάστε περισσότερα εδώ..!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.