Το Google Goggles έρχεται στο iPhone

Η δημοφιλής εφαρμογή Google Goggles ήταν μέχρι σήμερα προνόμιο των κινητών με Android – ως κατασκεύασμα της ίδιας της… “μαμάς” Google. Όπως ανακοίνωσε, όμως, στο The Register ένας staff engineer της Google, ο David Petrou (ναι, “για συμπατριώτης μας ακούγεται και εμάς”), το Google Goggles βρίσκεται ήδη υπό ανάπτυξη για το iPhone και, αν όλα πάνε καλά και δεν το… κατακεραυνώσει η Apple, θα κυκλοφορήσει για “το πιο μοδάτο smartphone του πλανήτη” μέχρι το τέλος του έτους.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Google Goggles επιτρέπει την εκτέλεση αναζητήσεων βάσει… φωτογραφιών που τραβά ο χρήστης από το κινητό του! Η εφαρμογή αναλαμβάνει να “στείλει” μια φωτογραφία, που έλαβε ο χρήστης, στην Google, όπου αναλύεται, συγκρίνεται με άλλες και, στη συνέχεια, παρουσιάζονται στο κινητό του παραπλήσια αποτελέσματα.

Source:

A report by The Register, which was covering the Hot Chips conference at Stanford University on Monday, makes note of Google staff engineer David Petrou’s keynote, wherein Petrou said the application was, in fact, still in the works. Better yet: pending Apple’s approval, it’s scheduled for release by the end of 2010.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.