Τζάμπα Γουάι-Φάι. (αληθινή ιστορία)

Οι διακοπές είναι μία ευκαιρία για ξεκούραση, χαλάρωση και “διακοπή” απ’ό,τι κάνουμε στην καθημερηνότητά μας. Κάποιες συνήθειες όμως, δεν κόβονται εύκολα, βλ. farmville (έλεος!). Όταν ψάχνετε λοιπόν για ξενοδοχείο ρωτάτε εάν έχει πισίνα, πρωινό και wifi! Ο ξενοδοχοϋπάλληλος σας διαβεβαιώνει ότι η πρόσβαση στο internet είναι δωρεάν και μπορείτε να το χρησιμοποιείτε από το δωμάτιό σας! Εσείς ενθουσιάζεστε και φορτώνεστε το laptop μαζί με τις υπόλοιπες αποσκευές, μην τυχόν και μαραθούν τα e-μαρούλια όσο καιρό θα λείπετε (για τις γλάστρες στο μπαλκόνι ούτε λόγως – είχαμε γλάστρες στο μπαλκόνι;).

sea view

Φτάνετε στον καλοκαιρινό προορισμό σας και αφού ρίχνετε μια γρήγορη ματιά στο δωμάτιο ζητάτε τον κωδικό για το free wifi. Ξαφνικά ο υπάλληλος κομπιάζει και προσφέρεται να σας δείξει 2-3 δωμάτια που είναι πιο κοντά στην ρεσεψιόν και ταυτόχρονα στο ΕΝΑ και μοναδικό router!

Εσείς δείχνετε όλη σας την τεχνογνωσία βγάζοντας το αγαπημένο σας iphone και αναζητώντας δυνατό σήμα. Μάταια! Μόλις ενημερώνετε τον υπάλληλο ότι δεν πιάνει μία αρχίζει να εκθειάζει τον χώρο γύρω από την ρεσεψιόν με τα υπέροχα τραπεζάκια και το δωρεάν κρασί (φέρε κανά αναψυκτικό που έχουμε λιώσει ρε φίλε!).

Εσείς την ψιλιάζεστε την κατάσταση αλλά δεν θέλετε να χαλάσετε τις διακοπές σας και συμφωνείτε να κατεβαίνετε τα απογεύματα για windsurfing (πιθανότερα vodafone). Αφού κάνετε μια γύρα το νησί έρχεται η ώρα για καφεδάκι και ενημέρωση από το fb (τί in.gr και βλακείες – τα κουτσομπολιά των φίλων έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον απ’την πετρελαιοκηλίδα στο Μεξικό!).

Για κακή σας τύχη η ρεσεψιόν είναι κλειστή (μεσημεριανή σιέστα του Έλληνα υπαλλήλου) και το router κλειδωμένο σε κάποιο συρτάρι για να μην το κλέψουν;!;!;! Το σήμα είναι ασθενές (στην εντατική) και εσείς κοντεύετε να πάθετε στερητικό σύνδρομο.

router

Απογοητεύεστε και αποφασίζετε ότι του χρόνου θα πάτε σε κανένα πολιτισμένο μέρος στο εξωτερικό μιας και, (εντάξει παραδεχτείτε το) είστε παιδιά της πόλης.

Και μια γυναικεία ματιά στον κόσμο των geeks ... γιατί δεν υπάρχουν μόνο μαύρα πληκτρολόγια!