“Σακουλάκια τσαγιού” για πόσιμο νερό

Η νανοτεχνολογία αποκτά ολοένα και περισσότερες… “ρεαλιστικές” χρήσεις – με αυτή του θέματος μας να είναι και μια από τις πλέον χρήσιμες: καθαρισμός νερού για να είναι πόσιμο.
image
Αντί για πολύπλοκους μηχανισμούς και άλλα… “άβολα”, μια νέα μέθοδος με βάση την νανοτεχνολογία μπορεί να μετατρέπει οποιοδήποτε νερό σε πόσιμο, λειτουργώντας όχι και τόσο διαφορετικά από ένα τυπικό “σακουλάκι τσαγιού”.

Το σημαντικότερο, όμως, δεν είναι η “ευκολία χρήσης της” ούτε η σχεδόν στιγμιαία δράση της, αλλά το υπερβολικά χαμηλό κόστος της (σαν να λέμε “ένα σεντ του ευρώ για καθε σακουλάκι”). Όλα αυτά σε συνδυασμό μπορούν να καταστήσουν δυνατή την πρόσβαση σε “υγιές” νερό στα εκατομμύρια κόσμου σε τριτοκοσμικές χώρες, όπου μέχρι σήμερα το πόσιμο νερό συνοδεύεται από τη στάμπα “προνόμιο”.

Τώρα, βέβαια, το ότι αυτό είναι εφικτό, είναι. Το “αν θα γίνει” είναι… άλλη υπόθεση..!

Περισσότερες πληροφορίες στην αρχική πηγή

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.