Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της HP

Ο Mark Hurd, μέχρι πρότινος πρόεδρος (CEO) της HP, έχει αποχωρήσει πλέον από την εταιρεία, με αφορμή ένα σεξουαλικό σκάνδαλο, το οποίο προπαθεί να συμμαζευτεί από τα μέλη του ΔΣ της ετιαρείας, πριν αυτό λάβει μεγάλες διαστάσεις. Γενικά είναι ακόμη πολύ νωρίς να πει κανείς μετά βεβαιότητας γιατί αποχώρησε ο Hurd από τη θέση του “τιμονιέρη” της εταιρείας-κολοσσού, καθώς η ανακοίνωση έγινε μόλις την Παρασκευή.
Πιθανή αιτία κατά βάση είναι ότι στην HP ψάχνουν για έναν πιο χαρισματικό και με επικοινωνιακά χαρίσματα ηγέτη, στα πρότυπα του Steve Jobs, προκειμένου να διαχειριστεί καλύτερα το όπλο που ονομάζεται “WebOS” και προέρχεται από την εξαγορά της Palm (υπενθυμίζουμε ότι τα εμπορικά αποτυχημένα Palm Pre, τα οποία ωστόσο διέθεταν ένα θαυμάσιο λειτουργικό και interface απόλυτα ανταγωνιστικό του Android και του iOS. Ο Hurd ήταν περισσότερο ένας αποτελεσματικός manager που έκανε μεν το καθήκον του, αλλά ίσως δε διαθέτει το πνεύμα καινοτομίας που χρειάζεται η HP για να ανταγωνιστεί Apple και Google στην αγορά του mobile computing.

Source:

The official reason for Mark Hurd’s resignation as Chairman and CEO of Hewlett-Packard Co. over a vague allegation of sexual harassment left a lot of questions unanswered. Hurd’s resignation was announced after the close of markets Friday by HP’s board of directors, which said that he ran afoul of the company’s business conduct rules.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.