Νέα, προσιτή 3D TV από την Samsung

Η νέα τηλεόραση Samsung είναι 3D. Είναι, φυσικά… TV. Και είναι επίσης και ΦΘΝ. Δηλαδή, “φθηνή”. Το “φθηνή” προσδιορίζεται ως “κάτω από $1000” και, για την ακρίβεια, $989 – δηλαδή, φθηνότερη κατά περίπου το 1/3 του κόστους άλλων τρισδιάστατων τηλεοράσεων. Έχει, όμως, ένα μικρό, μικρούλι, να, τόσο-δα προβληματάκι: η ανάλυση της είναι η 1365x768p.

Αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως “λίγο καλύτερο από το 720p” μα αντικειμενικά η κατάσταση δεν είναι έτσι. Πρώτον, η οριζόντια ανάλυση της, “1365”, δεν είναι η πλέον συνηθισμένη, και έτσι -φαντάζομαι πως- ίσως έχει πρόβλημα στην απεικόνιση “τυπικού περιεχόμενου”: οι ταινίες μπορεί να κόβονται λιγάκι σε κάποια άκρη ή να “τραβιούνται” για να παρουσιαστούν σωστά, τα παιχνίδια να “συμπιέζονται” κ.λπ. “Εντάξει, μωρέ, τι πειράζει, αφού θα έχω φθηνό 3D;” ίσως… κράξουν ορισμένοι, έτοιμοι να εκτοξεύσουν τομάτες προς το μέρος μου. Μισό λεπτό, “παίζει” και άλλο ένα προβληματάκι..!

Το “3D” λειτουργεί πάντα με τον εξής τρόπο: κάθε οθόνη, τηλεόραση, κινηματογραφικό πανί, γενικά, “πηγή εικόνας”, προβάλλει τα διπλάσια καρέ από όσα αν παρουσίαζε “2D” περιεχόμενο. Στη συνέχεια, μέσω ειδικών γυαλιών -ή άλλων “κόλπων”- τα καρέ διαιρούνται σε δυο ομάδες: μια για το αριστερό μάτι και μια για το δεξί. Το μεσαίο, αγαπητέ Μόρλοκ, το αγνοούμε για την ώρα.

Συχνά-πυκνά, κατά αυτή τη διέραιση, διαιρείται και η κάθετη ανάλυση της εικόνας, πράγμα που θα πει πως το “720p” γίνεται “360p”. Έτσι, δεν φτάνει που η νέα τηλεόραση της Samsung έχει τη χαμηλότερη από τις HD αναλύσεις, θα γίνεται και ακόμη χαμηλότερη όταν βλέπει κανείς 3D.

Εντάξει, όμως… Είναι φθηνή. Αν το όνειρο σας είναι να πετάξετε τη CRT με την οποία έχετε ξεμείνει και να πάρετε μια TFT που θα δείχνει την ίδια (ίσως και κομματάκι χειρότερη) εικόνα, αλλά 3D, είστε μια χαρά.

Source:

Samsung is releasing a new 3D-capable Plasma TV at the sweet price of $989—a full $400 less than its current entry-level 3D set. The 50″ PN50C490 sports an odd 1365 x 768p resolution, but hey—cheap(er) 3D.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.