Η τεχνολογία προάγει τον αθλητισμό ;)

φωτό: Maxim.comΟ αθλητισμός αποτελεί ένα από τα βασικά επιτεύγματα του ανθρώπινου πολιτισμού. Ο ίδιος ο εισηγητής της ολυμπιακής ιδέας και πατέρας των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, Πιερ ντε Κουμπερτέν, φέρεται να έχει δηλώσει:

Οι πόλεμοι ξεσπούν επειδή οι λαοί παρεξηγούνται μεταξύ τους. Δεν πρόκειται να έχουμε ειρήνη, εάν δεν εξαλειφθούν οι προκαταλήψεις που χωρίζουν όλες τις φυλές. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, τι καλύτερο από το να φέρουμε κοντά τη νεολαία όλων των χωρών σε αγώνες φιλίας, σωματικής δύναμης και ικανότητας.

Η ψηφιακή τεχνολογία έφερε τον αθλητισμό στο επίκεντρο της οικιακής ψυχαγωγίας: η δορυφορική ζεύξη, η τηλεοπτική αναμετάδοση, η χρήση καμερών υψηλής ευκρίνειας, όλα αυτά αποτελούν το φορέα της επαφής του κοινού με τα διάφορα αθλητικά γεγονότα που συμβαίνουν στον πλανήτη μας. Ειδικά η ψηφιακή φωτογραφία έχει προσφέρει τρομερή ευκολία στη σύλληψη ποιοτικών εικόνων με καταιγιστικούς ρυθμούς και ταχύτητα που κυριολεκτικά “παγώνει το χρόνο”! Ας παραθέσουμε χαρακτηριστικά απόσπασμα από κριτική μιας επαγγελματικής φωτογραφικής μηχανής από το έγκυρο ελληνικό τεχνολογικό portal PCW.gr:

Η σειρά EOS 1D της Canon αποτελεί μία ειδική κατηγορία μηχανών DSLR από τη γνωστή ιαπωνική εταιρεία, η οποία δίνει μεγάλη έμφαση στην υψηλή ταχύτητα, τη μεγάλη ευαισθησία αισθητήρα και τη μεγάλη αυτονομία. Αυτά τα στοιχεία είναι προαπαιτούμενα για τον επαγγελματία φωτογράφο και ειδικά για όσους ασχολούνται με ειδικές συνθήκες φωτογράφησης και ιδιαίτερα την κάλυψη αθλητικών γεγονότων. Το αμιγώς επαγγελματικό αυτό εργαλείο διαθέτει αισθητήρα τύπου APS-H, ο οποίος είναι μεγαλύτερος από τον τυπικό APS-C, που συναντάμε στις περισσότερες DSLR χαμηλού κόστους, αλλά και μικρότερος από τους full frame αισθητήρες των (ακόμη πιο) ακριβών επαγγελματικών μοντέλων.

Επειδή όμως τα λόγια δεν μπορούν να αποδώσουν στην πλήρη τους διάσταση τις ευεργετικές υπηρεσίες της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας στην κάλυψη αθλητικών γεγονότων, ιδού ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα βίντεο:

Ε… εντάξει, δεν είναι αυτό καθαυτό αθλητικό γεγονός… αλλά οι μαζορέτες δεν ανήκουν σε ομάδες; Κι έπειτα για τις φωτογραφήσεις δε χρησιμοποιήθηκαν ψηφιακές DSLR high-speed; Ε; Ε; Τί θέλετε τώρα; Τεχνολογία και αθλητισμός δεν είπαμε; Δεν κατάλαβα δηλαδή “ο λύκος είναι κακός”! Από που κι ως που! Ορίστε μας τώρα, σε λίγο θα μας πείτε και σεξιστές! Αμάν πια αχάριστοι! Αν δεν αντέχετε, ορίστε ένα καθωσπρέπει site για εσάς!

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.