Το Starcraft αντιμετωπίζεται με… φάρμακα;!

Το γνωρίζαμε ότι “προς Ασία μεριά” το Starcraft δεν θεωρείται “παιχνίδι στον υπολογιστή” μα… τοπικό άθλημα, χόμπι, μόνιμη ενασχόληση, επάγγελμα, lifestyle και, γενικότερα, τρόπος ζωής. Δεν περιμέναμε, όμως, να μάθουμε πως ολοκληρώθηκαν και… ιατρικές έρευνες που κατάφεραν επιτυχώς να αντιμετωπίσουν τη μάστιγα που η Blizzard ξαμόλυσε στον κόσμο πριν, περίπου, μια δεκαετία.
Addicted to Starcraft

Συγκεκριμένα, οι ψυχολόγοι Han, Hwang και Renshaw του Ψυχιατρικού Τμήματος του Chung Ang University χρησιμοποίησαν το αντικαταθληπτικό φάρμακο Bupropion, που χρησιμοποιείται και ως βοήθημα… διακοπής του καπνίσματος, σε φανατικούς του Starcraft. Μέσα σε έξι εβδομάδες, τα 11 μέλη της ομάδας ήταν μεν και πάλι “κολλημένα με το Starcraft” (κλικ… κλικ-κλικ…), αλλά “όχι τόσο όσο πριν”. Η… “ανάγκη” τους να παίξουν έδειξε μείωση της τάξης του 23.6% (πολύ μας αρέσουν αυτά τα ποσοστά) ενώ ο συνολικός χρόνος που ξόδεψαν σε αυτό “έπεσε” κατά 35.5%.

Όπως επεσήμανε και το Wired, όμως, οι τρίσμοιροι “εθισμένοι” μάλλον θα ξαναπέσουν για τα καλά στο… βούρκο της e-πρέζας, αφού η έρευνα ολοκληρώθηκε πριν (ταρατατάαααα) κυκλοφορήσει το Starcraft 2!

Κουράγιο, Ασιάτες brothers! Μαζί σας είμαστε κι’ εμείς!

Source:

The group was given Bupropion, an antidepressant and smoking cessation aid for six weeks. After the trial period, their group’s cravings to play Starcraft apparently decreased by 23.6 percent and total playing time decreased by 35.5 percent.

Info

Πετύχαμε την είδηση και στο Joystiq και το HardOCP.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.