Το Onlive. Σε iPad. Ωωωω!

Onlive (“όνλαηβ”): υπηρεσία που αναλαμβάνει να “στρημάρει” (μεταφέρει ως video μέσω streaming) οποιοδήποτε παιχνίδι σε οποιαδήποτε “πλατφόρμα” διαθέτει browser, από έναν super-duper υπολογιστή μέχρι το χαμηλότερων επιδόσεων laptop. Απαιτεί μονάχα γρήγορη σύνδεση (όχι μόνο ως ταχύτητα, αλλά και ως απόκριση).

iPad (“αϊ-παντ”): ηλεκτρονική “ταμπλέτα” της Apple που από πολλούς χαρακτηρίζεται ως “ένα μεγάλο iPhone”. Ο χειρισμός της γίνεται μέσω αφής και έχει ασύρματη πρόσβαση στο Internet είτε μέσω δικτύων 3G (όχι και τόσο καλό αν μιλάμε για υψηλές ταχύτητες και multiplayer gaming) αλλά και WiFi (που είναι μια χαρά για τα προαναφερθέντα).

Και τώρα, συνδυάστε τα..!

Ναι, ναι, καλά είδατε. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ είδατε: αυτό είναι το Borderlands, σε εκδοχή για PC, με το OnLive να το “στρημάρει” σε ένα iPad. Και έτσι, το iPad αποκτά όχι μόνο πρόσβαση στους τίτλους των PCs αλλά και PS3 και Xbox 360, αλλά και… “επιτάχυνση γραφικών από την Nvidia”!

Εγκυκλοπαιδικά, και αν δεν “το πιάσατε” από τα παραπάνω, το ίδιο θα μπορούσε να γίνεται και σε ένα… iPhone, ένα κινητό με Android, ακόμη και Windows Mobile – με σημαντικότερο περιορισμό, το ότι “δεν θα βόλευε η μικρή οθόνη τους”. Για φαντασθείτε, όμως, το Crysis να τρέχει “στο τσεπάκι μας”, όπως ακριβώς το βλέπαμε στο PC!

Να τονίσουμε βέβαια πως η υπηρεσία OnLive ακόμη δεν υποστηρίζει τη χώρα μας (ή άλλες χώρες, ούτε καν την Αμερική -από όπου κατάγεται- “σε όλη την έκταση της”), αφού απαιτεί δίκτυο servers που να την υποστηρίζουν και να βρίσκονται “σε μικρή απόσταση από τον χρήστη της”. Η τεχνολογία βελτιώνεται, όμως, οι συνδέσεις “γκαζώνουν” και έτσι ακόμη και αν “δεν έρθει” προς τα εμάς επίσημα, σε 1-2 χρονάκια το βλέπω πως θα μπορούμε, ούτως ή άλλως, να τη χαρούμε.

Να δω μετά πόσες ώρες θα “καίμε” στο Diablo III… στο κινητό μας..!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.