Το επόμενο παιχνίδι της Ubisoft δεν θα έχει το… ενοχλητικό DRM της

Tags: , ,

Το μεγάλο… μπάχαλο έγινε με το Assassin’s Creed 2: σαν να μην έφτανε που ο τίτλος είχε κυκλοφορήσει μήνες πριν στις κονσόλες, όταν, τελικά, οι… υπομονετικοί και νομιμόφρονες κάτοχοι PC τον πήραν στα χέρια τους, δεν μπορούσαν να παίξουν για 2-3 ημέρες γιατί είχαν “μπουκώσει” οι servers της Ubisoft.

Για τι μιλάμε; Μα, για το ενοχλητικό σύστημα “πιστοποίησης γνησιότητας” των παιχνιδιών που παράγει η μεγάλη εταιρεία, και το οποίο μέχρι σήμερα εξακολουθεί να… σπάει νεύρα. Πρόσθετη προσβολή, στην περίπτωση του Assassins’s Creed 2, πως όσοι “το είχαν αγοράσει νόμιμα” περίμεναν τους servers να… “ξεμπουκώσουν” ενώ όσοι το είχαν κατεβάσει πειρατικό έπαιζαν ανενόχλητοι (!) – αφού η “κόπια” προσπερνούσε την “πιστοποίηση γνησιότητας”.

RUSE της Ubisoft

Τώρα, η Ubisoft δείχνει να συνειδητοποιεί το… αστείο της υπόθεσης, και ανακοίνωσε πως ο επερχόμενος τίτλος στρατηγικής της, Ruse, δεν θα χρησιμοποιεί “το δικό της DRM” αλλά θα βασίζεται στο αρκετά δημοφιλέστερο και -αποδεδειγμένα- πιο αξιόπιστο Steam της Valve. Αν μη τι άλλο, καλά μαντάτα για όσους το περιμένουν.

Εδώ, όμως, βρίσκεται και ένα μικρό προβληματάκι, όπως σωστά σχολίασε και ένα… παληκάρι στο Kotaku: το πιθανότερο είναι πως η Ubisoft δεν “θα χώσει” το ενοχλητικό DRM της και στο Ruse όχι διότι “κατάλαβε το σφάλμα της”, μα διότι το θεωρεί “δευτεροκλασάτο” τίτλο σε σχέση με, για παράδειγμα, την σειρά των Asssassin’s Creed. Και έτσι μάλλον το επόμενο Assassin’s Creed, ή Splinter Cell, ή Rainbow Six, δεν θα “γλυτώσει” από την ανάγκη “online πιστοποίησης γνησιότητας”, εκνευρίζοντας για ακόμη μια φορά τους μη-κονσολάδες και μη-πειρατέμπορες, μα πάντα… υπομονετικούς PC gamers.

Source:

RUSE, a real-time strategy game, will not be using Ubisoft’s maligned system, instead opting for the far more publicly acceptable Steamworks method, employed by games on Valve’s Steam service.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.