Ο λόγος που καθυστερεί (η ταινία) Silent Hill 2

Σας άρεσε το πρώτο Silent Hill; Ελάτε, παραδεχθείτε το: μπορεί να απείχε κάπως από το ίδιο το παιχνίδι, μπορεί να μην ήταν “ταινία για Όσκαρ”, μα ως αυτόνομο θρίλερ ήταν πάρα, πάρα πολύ καλό – καλύτερο από πολλά άλλα “άσχετα-με-παιχνίδια” θρίλερ του Hollywood. Και για αυτό περιμένουμε υπομονετικά εδώ και… χρόνια τη συνέχεια, αν και ποτέ δεν μάθαμε αν θα είναι “συνέχεια της πρώτης ταινίας” ή βασισμένη “σε ένα από τα sequels του πρώτου παιχνιδιού”. Όπως και να έχει, τώρα μαθαίνουμε “γιατί δεν την έχουμε δει ακόμη”: λόγω… φυλακής!

Ο συγγραφέας του σεναρίου της πρώτης ταινίας, Roger Avary, που επιπλέον αναμενόταν να λάβει και ηνία σκηνοθέτη στη δεύτερη, βρέθηκε δυστυχώς σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα που έστειλε στο νοσοκομείο τη γυναίκα του και άφησε νεκρό τον 34χρονο φίλο του Andreas Zini. Και συνέβη ενώ ο κ. Avary ήταν μεθυσμένος, με αποτέλεσμα να κατηγορηθεί για “ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας” – ή, τέλος πάντων, κάτι παραπλήσιο.

Ενώ λοιπόν δεν είχε “μπει φυλακή”, αλλά εξέτιε ποινή υπό κάποιους περιορισμούς, άρχισε να… κάνει update της κατάστασης του μέσω Twitter. Λίγο αργότερα, “χώθηκε κανονικά” στη φυλακή και τα όποια updates σταμάτησαν – δεν είναι γνωστό αν αυτό συνέβη “ως αντίποινο επειδή έκανε update μέσω Twitter” ή αν θα συνέβαινε ούτως ή άλλως.

Όπως και να έχει, ο Roger Avary αφέθηκε ελεύθερος εδώ και περίπου ένα μήνα, και αν και δεν υπάρχει ακόμη κάποιο νέο “για το τι γίνεται με το Silent Hill 2”, οι παραγωγοί είχαν αφήσει να εννοηθεί πως ο σημαντικότερος λόγος καθυστέρησης ήταν “τα νομικά προβλήματα του Roger Avary”. Οπότε, “παίζει” να το δούμε σε 1-2 χρονάκια.

Ody's thoughts

Κάτι μου λέει, πάντως, πως η περιπέτεια του Roger Avary θα μπορούσε να αποτελέσει καλή βάση για ένα νέο παιχνίδι Silent Hill!

Source:

In 2008, an intoxicated Avary was involved in a car accident that left a close friend of his dead, 34-year-old Andreas Zini, and put his wife in the hospital. The Oscar-winning scribe was charged with vehicular manslaughter.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.