Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει… παιχνίδι;!

Οι οικονομίες πολλών Ευρωπαϊκών χωρών (ανάμεσα στις οποίες δυστυχώς και η δική μας) έχουν “βαρέσει κόκκινο”, η ανεργία έχει αυξηθεί, ο κόσμος… πεινάει και έτσι τα “μεγάλα κεφάλια” της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκαναν το καλύτερο που μπορούν για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση: ετοιμάζουν… παιχνίδι! Ναι, ναι, το εννοούμε! Ορίστε, δείτε:

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με την Wall Street Journal, η European Services Network έλαβε €275.000 για να αναπτύξει ένα “virtual περιβάλλον”, το Citzalia, που μοιάζει με πρόσμιξη των παιχνιδιών του Facebook και του Second Life. Οι παίκτες χρήστες (διότι σύμφωνα με τους δημιουργούς του “είναι εξομοίωση του πώς λειτουργεί το Κοινοβούλιο, και όχι παιχνίδι”) θα μπορούν να κινούνται σε οικονικούς χώρους, να… αλλάζουν τη διακόσμηση τους (–;!; wtf ;!;–) και να συζητούν για τα καίρια προβλήματα της εποχής. Π.χ. “σε αφήνω τώρα, γιατί ήρθαν να μου κατασχέσουν και το PC”.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του project, δεν θα μπει δεκάρα στην τσέπη τους και όλα τα χρήματα που έλαβαν θα “πέσουν” σε αυτό. Προσωπικά θεωρώ πως υπάρχουν πολύ καλύτερα σημεία για να “ρίξεις” τα χρήματα του κόσμου από ό,τι ένα παιχνίδι, και ας είμαι αθεράπευτος geek. Α, και που’ στε: και το Flight Simulator, “εξομοιωτής” είναι. Και το Second Life. Και το… Dirt 2. Συνηθίζεται, όμως, να τα καλούμε “παιχνίδια”. Θα μου πεις, βέβαια, πως αν ακούσεις το “ρίξαμε φράγκα για να βγάλουμε έναν εξοιμοιωτή” ακούγεται καλύτερο, όταν είσαι άνεργος, από το “ενώ εσύ αγχώνεσαι, εμείς φτιάχναμε παιχνίδια όπου αλλάζεις ταπετσαρίες στο δωμάτιο όπου χασμουρήθηκε ο Πρωθυπουργός σου όταν ζητούσε ευνοϊκή μεταχείριση”…

Source:

According to the Wall Street Journal, Brussels-based European Services Network has received €275,000 to develop the project, though it isn’t exactly a game. Ahmed El Amin, ESN’s project editor, explained: “People are calling it a game. But it’s not, it’s a simulation of how the parliament works and a forum for readers to debate ideas about the parliament and the EU.”

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.