Διέρρευσε πειρατική κόπια του Halo: Reach!

Halo: Leaked

Όλοι ξέρουμε τι εστί Halo: Reach. Όχι; Χμμμ, πρόκειται λοιπόν για το επόμενο έπος της Bungie, ένα prequel, ουσιαστικά του πρώτου Halo που είχε κυκλοφορήσει το 2004 στο αρχικό Xbox. Το Halo: Reach κανονικά κυκλοφορεί στις 14 του Σεπτέμβρη, αλλά κυκλοφορεί ήδη στα file-sharing sites. Μα πώς είναι δυνατόν να διέρρευσε;

Εντάξει, εδώ γελάμε, γιατί η Microsoft δεν είναι από τις εταιρείες που φημίζεται για το αδιάβλητο των πληροφοριών της. Εδώ που τα λέμε είναι τρομερά δύσκολο για μια τόσο γιγαντιαία εταιρεία να τηρούνται πάντοτε τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Αυτή τη φορά, τη ζημιά έκανε ένας υπάλληλος της Microsoft στο τμήμα του Xbox Live, ο οποίος αποφάσισε να το παίξει μάγκας και να ανεβάσει το παιχνίδι on-line, αλλά για πρόσβαση σε συγκεκριμένους χρήστες (aka “φιλαράκια”), για τα οποία είχε “κόψει” μάλιστα και μερικά τζάμπα keys, έτσι νά ‘χουμε καβάντζα!

Έλα μου που το πράγμα στράβωσε, αφού κάποιος από τα “φιλαράκια” (άλλο φυντάνι αυτός…), το σφύριξε στους χακεράδες της ομάδας GameTut, οι οποίοι, μπήκαν μέσα στο σύστημα του Xbox Live και σε χρόνο dt “ρούφηξαν¨το παιχνιδάκι. Οι ίδιοι οι hackers ισχυρίζονται ότι απλώς εισέβαλαν στο σύστημα και παρέκαμψαν μια δικλείδα ασφαλείας που είχε τοποθετήσει ο αλητάμπουρας υπάλληλος της Microsoft: συγκεκριμένα, το παιχνίδι είχε οριστεί να κοστίζει 99.999 credits, ή περίπου 1.250 δολάρια.

Προσωπικά δεν ξέρω αν η Microsoft έχει προλάβει να συμμαζέψει την κατάσταση, αλλά σε μερικά torrent sites βλέπω κάποια “ISOrips” του Reach, αλλά δεν έχω πρόσβαση σε σταθερό Internet για να το τσεκάρω. Άντε master chief, πάλι σε χακέψανε…

Source:

Halo: Reach has apparently been breached. The latest chapter in Microsoft’s flagship franchise is prematurely in the wild. Bungie’s Xbox 360 exclusive sci-fi shooter–prequel to the venerable Xbox-original Halo: Combat Evolved and not due out until September 14–has been unceremoniously loosed on file sharing sites.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.