Απαγορεύτηκε η διάθεση του PSJailbreak

Καλά-καλά δεν το είδαμε, και ήδη απαγορεύτηκε διά ροπάλου η κυκλοφορία και διάθεση του PSJailbreak από το πρώτο κατάστημα που ανακοίνωσε πως “το έχει έτοιμο για πώληση”, το OZModchips στην Αυστραλία.

Το καλύτερο δε είναι πως στην απόφαση όχι μόνο διατάσσεται “να διακοπεί κάθε πώληση του”, αλλά και “να συνεχίσει η διάθεση του” προς έναν, και μόνο έναν ενδιαφερόμενο: τη… Sony! Έτσι, το OzModchips είναι αναγκασμένο “να παραδώσει τα όπλα στον… εχθρό του”!

PS Jailbreak OzModChips header graphic

Φυσικά, αναμένεται πως η Sony θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να δημιουργήσει το συντομότερο δυνατόν “αντιμέτρα” καταπολέμησης της “τρύπας” του Playstation 3. Από την άλλη, όμως, είναι σχεδόν το ίδιο σίγουρο πως, αφού είναι ήδη γνωστό το “πώς λειτουργεί το PSJailbreak”, και αφού κάποια κομμάτια του έχουν ήδη βρεθεί στα χέρια τρίτων, πως σύντομα κάποιοι, σε χώρες με περισσότερες… ανοχές, θα φροντίσουν να το αναπλάσουν και διαθέσουν σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Source:

Now that we’ve determined that the PSJailbreak dongle is real … the question of its authenticity has abruptly been made moot. The Australian Federal Court has temporarily enjoined retailers from selling or distributing the devices. The court also ordered that a number of PSJailbreaks are to be “released to [Sony] for such analysis, including destructive analysis, as the Applicants think fit, upon the payment to the applicable respondent of its retail price for each such PSJailbreak Device.”

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
  • A6629592

    Ήδη έχουν ξεφυτρώσει πολλές ιστοσελίδες που λένε ότι το πουλάνε.. δεν ξέρω πόσο έγκυρες είναι.. υπομονή μέχρι τις αρχές Σεπτέμβρη και όλα θα ξεκαθαρίσουν.. :)

  • Anonymous

    Οι περισσότερες, eh, not so much… “Αρχική πηγή” του ήταν, δυστυχώς ή ευτυχώς, η OzModchips (πως λέμε “βασικός εισαγωγέας/αντιπρόσωπος” αλλά… για όλο τον πλανήτη, αφού από ό,τι φάνηκε ήταν η βασική εταιρεία που είχε “τα κοννέ” με αυτούς που το έβγαλαν).

    Έτσι, όπως το λες, δεν αξίζει κανείς να παίξει κορώνα-γράμματα με οποιοδήποτε άλλο on/off-line κατάστημα αυτή τη στιγμή για να το παραγγείλει. Έρχονται, όμως, σύντομα κλώνοι του. Απλά, για να είναι σίγουρη η λειτουργία τους, δεν θα πρέπει κανείς να αναβαθμίσει το firmware του PS3 του σε έκδοση “μετά την 3.41” που είναι η… “εγγυημένη” πως “λειτουργεί η χακιά”.

    Να τονίσω, βέβαια, πως τόσο εγώ όσο και το unregistered δεν υποστηρίζουμε την πειρατεία, και δεν “μας αρέσει” το PSJailbreak επειδή “θα επιτρέπει να παίζει κανείς κόπιες”. Αυτό είναι το πιο εμφανές τμήμα της λειτουργίας του μα, προσωπικά, αισιοδοξώ πως θα μου επιτρέψει, επιτέλους, να αναβαθμίσω το PS3 μου (και μαζί με αυτό, το TV tuner που χρυσοπλήρωσα και ΔΕΝ λειτουργεί χωρίς update) χωρίς να χάσω την υποστήριξη Linux.