Αντίο Atlus, καλωσόρισες… εε… Index Holdings;

Ίσως γνωρίζετε την Atlus, γνωστή κυρίως από τη σειρά τίτλων Persona (και ενός από τα αγαπημένα μου JRPGs που ακόμη δεν έχω αξιωθεί να τελειώσω, του Shin Megami Tensei: Nocturne). Ε, ξεχάστε την..! Σύμφωνα με αναφορά της “μαμάς” εταιρείας, Index Holdings, η Atlus “διαλύθυκε” – συγκεκριμένα, χρησιμοποιήθηκε ο όρος “dissolved”.

Η Atlus είχε ανακοινώσει πρόσφατα πως ανέπτυσσε το -πολύ διαφορετικό από τα παλαιότερα παιχνίδια της- “Catherine”, το οποίο δείχνει να δίνει περισσότερη έμφαση σε “ερωτικά” γραφικά από ό,τι σε ανάπτυξη χαρακτήρων. Και το οποίο υποτίθεται, σύμφωνα με το δημιουργό του, Katsura Hashino, πως όντως θα κυκλοφορήσει και δεν επηρεάζεται από την… εμ… την “διάλυση”.

Από ό,τι φαίνεται, λόγω του ότι η Atlus δεν τα πήγαινε και τόσο καλά οικονομικά, ναι μεν “διαλύθυκε”, μα ως “ανεξάρτητο studio”, και τώρα θα ενσωματωθεί στην “μαμά” Index Holdings, παράλληλα μειώνοντας τα μελλοντικά projects της και στοχεύοντας σε “πιο εμπορικούς” τίτλους.

Έτσι, ναι μεν η Atlus, τουλάχιστον “ως ψυχή” της κλασσικής εταιρείας που γνωρίζαμε, θα συνεχίσει να υφίσταται, μα δεν το κόβουμε πως θα γίνει το ίδιο και με τους τίτλους της που αγαπήσαμε και που μάλλον θα αντικατασταθούν από παιχνίδια με τεράστια πολυβόλα και ημίγυμνες κορασίδες με τεράστια… εμ… μάτια.

Τι πάει να πει “μα αυτά υπήρχαν και στα παλιά της παιχνίδια”; Ού, κακόβουλοι!

Source:

According to a report from 1UP, Index Holdings – the parent company of Persona maker Atlus – ended Atlus’ existence as an independent entity earlier Monday, August 30th. Index had apparently been making business decisions for the publishing house for some time, and with this move seems to be internalizing Atlus’ development team.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.