Ανακοινώθηκε το Bioshock: Infinite

Και πάνω που λες “ΟΚ, τα είδα όλα με το Bioshock”, η 2K Games αποδεικνύει πως μπορεί και πάλι “να κάνει την έκπληξη” ακολουθώντας το ίδιο “ρεύμα τέχνης” με τους πρώτους τίτλους, αλλά ταυτόχρονα ανανεώνοντας το με ένα σημαντικό twist. Ορίστε, λοιπόν, το Bioshock: Infinite, η τρίτη συνέχεια της σειράς. Δείτε το trailer πριν… συνεχίσουμε, για να μην μας κατηγορείτε για “spoilers”!

…και μετά από αυτό, όχι, πείτε μου: μπορεί να αλλάζει την ατμόσφαιρα των πρώτων τίτλων (και, δυστυχώς, να εξαφανίζει το κλειστοφοβικό στοιχείο και την πανταχού παρούσα και μονίμως αισθητή απειλή “των υδάτων”), αλλά δεν είναι μια εξίσσου πρωτότυπη ιδέα αν εφαρμοστεί με το σωστό τρόπο;

Ody's thoughts

Παρόλα αυτά, για κάποιο λόγο με ψιλοξενερώνει “ως Bioshock”. Νομίζω πως θα ήταν καλύτερο “ως μια νέα σειρά” από ό,τι ως συνέχεια των πρώτων 2 Bioshock. Η θάλασσα ήταν βασικός πρωταγωνιστής σε αυτά, και τώρα εξαφανίζεται. Θα μπορούσαν “να πουν” τόσες και τόσες υποθαλάσιες ιστορίες, ακόμη και αν έφευγαν από την πόλη Rapture, και να παραμείνουν πρωτότυποι. Αντί αυτού, πάμε να κάνουμε παρέα στα… περιστέρια; Εντάξει, εντυπωσιακό το trailer και “σου περνάει” το άγχος του πρωταγωνιστή, αλλά… Όχι. Όχι, προτιμούσα “την κλειστοφοβία”.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.