“Έσπασε” το PS3! -UPDATE-

Η OzModchips παρουσίασε ένα τυπικό “φλασάκι USB” που υποτίθεται πως επέτρεπε τη δημιουργία backups των blu-ray δίσκων του PS3 σε ένα σκληρό δίσκο (ακόμη και στον εσωτερικό δίσκο της κονσόλας) και την εκτέλεση τους από εκεί. Και να που, από ό,τι φαίνεται, η αρχική φήμη έγινε πραγματικότητα και το “υποτίθεται” έγινε… “εννοείται”!

Info

UPDATED: δείτε στο τέλος του post

Το φλασάκι, με ονομασία (για την ώρα) PS Jailbreak, μπορεί απλά να συνδεθεί σε μια από τις θυρες USB της κονσόλας από την οποία και εγκαθιστά έναν backup manager στο Playstation 3 (φαίνεται να λειτουργεί ΚΑΙ σε παλιά “fat” ΚΑΙ στα νέα “slim” μοντέλα). Στη συνέχεια, αυτός μπορεί να εκτελεστεί για να δημιουργήσει backups των blu-Rays που τοποθετούνται σε αυτήν τα οποία, στη συνέχεια, μπορούν να “τρέξουν” απευθείας από το δίσκο.

Ο backup manager έχει δημιουργηθεί με “κλεμμενο” SDK (περιβάλλον ανάπτυξης εφαρμογών) από τη Sony, και έτσι αναμένονται το συντομότερο νομικές κινήσεις εναντίων του και… ολική εξαφάνιση του από το Internet. Επιπλέον, δεν φαίνεται να έχει παρουσιαστεί το δεύτερο μέλος της εξίσωσης online, δηλαδή το πρόγραμμα-loader που επιτρέπει τη φόρτωση των backups – με άλλα λόγια, για την ώρα, έχει διαρρεύσει “ως απόδειξη” ο backup manager που επιτρέπει “τη δημιουργία κοπιών” μα όχι και ο loader τους που “τις παίζει”. Τα μέλη του PSX Scene, όμως, έχουν μέσω διασυνδέσεων λάβει τον loader και εγγυώνται πως τον έχουν δοκιμάσει και το σύστημα λειτουργεί 100%.

Το σύστημα (που ακόμη δεν μπορούμε να πάρουμε στα χεράκια μας εμείς), σύμφωνα με τα μέλη του PSX Scene, υποστηρίζει δίσκους με format FAT32, ενώ υποστηρίζεται και το… PSN (PlayStation Network), με άλλα λόγια η πρόσβαση online, το multiplayer κ.λπ.! Οι δημιουργοί του PS Jailbreak συνιστούν να ΜΗΝ αναβαθμίσει κανείς το firmware του σε νέα έκδοση, αφού μπορεί ήδη η Sony να έχει αρχίσει την υλοποίηση αντιμέτρων για να “μπαλώσει” την όποια “τρύπα” χρησιμοποιείται από αυτό.

Οι τελικές, “εμπορικές” εκδόσεις του συστήματος είναι έτοιμες μα δεν έχουν ακόμη φτάσει σε καταστήματα και δεν έχει αρχίσει η πώληση τους.

Αναμείνατε στο ακουστικό σας – μόλις έχουμε νεότερα, θα σας ενημερώσουμε το συντομότερο δυνατόν!

UPDATE: διεύθυνση αγοράς και βίντεο

Επιτέλους, άρχισε να δουλεύει το site της OzModChips που είχε “πέσει” από το φόρτο (ή που, τουλάχιστον, δεν μπορούσαμε να επισκεφθούμε εμείς).

Το φλασάκι πωλείται ήδη (με προπαραγγελία, δεν είναι άμεσα διαθέσιμο) σε τιμές που ξεκινούν από $170. Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Τα μέλη του PSX Scene, όπως αναφέραμε, το έχουν δοκιμάσει και εγγυώνται πως λειτουργεί 100%. Η συσκευή έχει δοκιμαστεί με περίπου 150 παιχνίδια, από τα οποία λειτούργησαν μονάχα τα… εμ… 150! Ναι, αυτό σημαίνει “παίζουν τα πάντα”. Το PS Jailbreak λειτουργεί μέχρι και το firmware 3.41 του PS3 και οι δημιουργοί του δεν εγγυώνται πως θα λειτουργεί με μελλοντικές εκδόσεις, οπότε αν σας ενδιαφέρει, ΜΗΝ αναβαθμίσετε το PS3 σας από σήμερα και στο εξής.

Επιπλέον, έχουν αναρτηθεί βιντεάκια που δείχνουν το σύστημα “εν δράσει”. Ουσιαστικά, αν καταλάβαμε καλά, το PS Jailbreak “πατσάρει” (καλά, καλά, “κάνει patch”, “προσθέτει κώδικα και αλλοιώνει”) τις ρουτίνες πιστοποίησης του blu-Ray drive, ώστε το PS3 να φορτώνει αρχεία από ένα δίσκο αντί από δισκάκια blu-Ray, χωρίς να μπορεί “να καταλάβει τη διαφορά” ανάμεσα τους (ή ίσως να υπήρχε εξαρχής αυτή η δυνατότητα “κρυμμένη” από τη Sony “κάπου μέσα στο firmware” και το PS Jailbreak την “ξεκλειδώνει” και αξιοποιεί – ακόμη δεν υπάρχουν αρκετές λεπτομέρειες).

Σημειώνουμε πως δεν έχει γνωστοποιηθεί αν το “φλασάκι” είναι ένα συνηθισμένο USB Flash Drive ή εμπεριέχει εξειδικευμένο hardware. Αν ισχύει το πρώτο, είναι 100% σίγουρο πως κάποιοι θα βρουν τρόπο να επιτρέψουν την μετατροπή ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ USB Flash Drive σε “συσκευή σπασίματος του PS3”, π.χ. μέσω της εγκατάστασης software σε αυτήν, πιθανότατα ταυτόχρονα με κάποιο ειδικό format της. Σε αυτή την περίπτωση, το “σπάσιμο” του PS3, στο κοντινό μέλλον, θα γίνεται με μηδενικό κόστος, δίχως ανάγκη αγοράς συγκεκριμένης συσκευής (όπως γίνεται το σημερινό softmodding του Wii).

Αυτό μεταφράζεται ως εξής: ΜΗΝ αγοράσετε τώρα τη συσκευή ή αγοράσετε κάτι παραπλήσιο, αν σας ενδιαφέρει η δυνατότητα backup και ταυτόχρονα… δεν σας τρέχουν τα χρήματα από τα παντζάκια. Περιμένετε να δούμε, στο πολύ κοντινό μέλλον, “πώς ακριβώς λειτουργεί το jailbreaking” της κονσόλας και αν υπάρχει πιθανότητα να ολοκληρωθεί με… “οικιακά υλικά”, δίχως να χρειάζεται κανείς να αγοράσει οτιδήποτε. Φροντίστε, όμως, και να μην αναβαθμίσετε την κονσόλα σας όσο θα περιμένετε.

Όπως και να έχει, ορίστε και τα βιντεάκια που κυκλοφόρησαν online με το PS JailBreak “εν δράσει”.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.