1 στις 4 αναζητήσεις στο Android γίνεται “φωνητικά”

Απο ό,τι φαίνεται, το “στοίχημα” της Google με το Android, της “βαθειάς” ενσωμάτωσης της δυνατότητας αναζήτησης και, μάλιστα, με αναγνώριση φωνής σε αυτό, δείχνει να αποφέρει καρπούς. Σύμφωνα με την ίδια, μια στις τέσσερις αναζητήσεις που ολοκληρώνονται μέσα από το Android γίνεται μέσω φωνής.

Ο Hugo Barra, Director of Product Management for Mobile της Google, ανέφερε πως πιθανότατα ένας από τους σημαντικούς λόγους που χρησιμοποιείται περισσότερο η “φωνητική αναζήτηση” στο Android από ό,τι, για παράδειγμα, δεν ξέρουμε, α, για να δούμε, όλως τυχαίως, στο iPhone, είναι πως στην περίπτωση του Android αυτή είναι “άρρηκτα δεμμένη” με το ίδιο το λειτουργικό και φέρεται “σαν να τρέχει συνεχώς, παράλληλα με αυτό”, ενώ στην περίπτωση του, χμ, για να δούμε, ας πούμε του iPhone, πρέπει “να την τρέξει σαν εφαρμογή”. Ε, όσο να’ ναι, είναι μια κίνηση παραπάνω – και που να τρέχεις τώρα, να κάνεις “tap” σε εικονίδια, να τρέχεις εφαρμογές…

“Κινητό; Ε, ψιτ, κινητό; Πιάσε μου μια μπίρα..!”

Ody's thoughts

(Αν δεν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, αρνούμαι πεισματικά να αναγνωρίσω την όποια επιτυχία της όποιας “φωνητικής αναζήτησης”).

Source:

That’s a big deal, and it shows that Google’s investment in Voice Search is paying off. Barra says that even Google was surprised by just how frequently its users are using voice to generate search queries.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.