Ο υπεύθυνος hardware του iPhone φεύγει από την Apple

Mark Papermaster & iPhoneΔεν είναι γνωστό αν αποχώρισε οικειοθελώς ή “τον αποχώρισαν”, μα το γεγονός είναι πως ο υπεύθυνος hardware για το iPhone φεύγει από την Apple – και, κατά 99,9%, η αποχώριση του σχετίζεται με το πρόβλημα της κεραίας του iPhone. Αυτό που, κατά την ίδια, “δεν είναι και τόσο σημαντικό” και που δεν δείχνει να ενοχλεί τους κατόχους της.

Έτσι, ο Mark Papermaster φεύγει από “την εταιρεία με το μηλαράκι” εν μέσω εικασιών και θεωριών για τους λόγους που συμβαίνει αυτό. Πάντως, ενώνοντας τα σημεία αρχίζει να “ζωγραφίζεται” μια όμορφη εικόνα για την Apple: ο κ. Papermaster απουσίαζε από την δεύτερη παρουσίαση της Apple σχετικά με το iPhone 4, όπου ο Steve Jobs σχολίασε το θέμα της κεραίας – γεγονός που προδίδει είτε πως ο ίδιος ο κ. Papermaster “δεν ήθελε να βρίσκεται εκεί” είτε, αντίστροφα, πως “κάποιοι άλλοι” (μεταφράζεται ως “Steve Jobs”) “δεν ήθελαν να βρίσκεται εκεί”.

Το προφανές συμπέρασμα από αυτή την απουσία του ήταν πως διαφωνούσε με την πολιτική της Apple, είτε γνωρίζοντας εξαρχής πως “υπάρχει πρόβλημα με την κεραία” είτε, απλά, συνειδητοποιώντας το πόσο σημαντικό ήταν ενώ οι γύρω του ασχολούνταν με μελισσούλες και λουλουδάκια.

Όσο για το “γιατί αποχώρησε”, και εδώ, τα προφανή συμπεράσματα είναι δυο:

  • Μη αντέχοντας τους γύρω του, και έχωντας επισημάνει το πρόβλημα που όλοι οι άλλοι επέμεναν να αγνοούν… βαρέθηκε και έφυγε, ειδικά βλέποντας την Apple να συνεχίζει να εθελοτυφλεί και να προσπαθεί να το παρουσιάσει ως “κάτι ασήμαντο”.
  • Ως “υπεύθυνος hardware του iPhone”, ανέλαβε (ή “του ανέθεσαν”) την ευθύνη για το πρόβλημα που, αντικειμενικά, χαρακτηρίζεται ως “πρόβλημα hardware” (aka: “δική του υπευθυνότητα”), άσχετα με το αν έφταιγε ο ίδιος ή, απλά, τον αγνόησαν οι συνεργάτες του.

Διαλιέχτε..!

Source:

After months of debate surrounding the iPhone 4’s antenna issues, the New York Times is reporting that Mark Papermaster, the Apple executive responsible for overseeing the iPhone’s hardware, has left the company.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.