Νέες Sony DSLR Α33 και Α55 με προηγμένη τεχνολογία σκόπευσης

sony-alpha-trans-mirrorΗ Sony μόλις ανακοίνωσε την κυκλοφορία των νέων της DSLR μηχανών, α33 και a55, οι οποίες κομίζουν ένα νέο σύστημα σκόπευσης και εστίασης, χάρη στην εφαρμογή ενός νέου ημιδιαπερατού κατόπτρου. Τα πρακτικά πλεονεκτήματα αυτού του συτήματος είναι πολλαπλά, τόσο στον τομέα της στατικής φωτογραφίας, όσο και στο βίντεο…
Οι καινούριες μηχανές της Sony φαίνεται να τελιοποιούν αυτό που η εταιρεία είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη σειρά μηχανών alpha, την εφαρμογή γρήγορου συστήματος εστίασης φάσης, μέσα από το σκόπευτρο LCD, σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό, στους οποίου τις κάμερες, μόλις γύριζε κανείς σε κατάσταση Live, έπρεπε πρώτα να κατεβάσουν το κάτοπτρο για να πάρουν μέτρηση από τον αισθητήρα εστίασης, οπότε το live feed διεκόπτετο.
Το “ημιδιαπερατό” κάτοπτρο των νέων α33 και α55, επιταχύνει την εστίαση, με αποτέλεσμα οι μηχανές να μπορούν να αποδώσουν συνεχείς λήψεις με μέγιστη ταχύτητα 10 καρέ ανά sec, όπως πάντα ισχυρίζεται η Sony.
Το ειδικό αυτό κάτοπτρο “διασπά την οπτική διαδρομή ανάμεσα στον κύριο αισθητήρα εικόνας και τον ειδικό αισθητήρα αυτόματης εστίασης”, με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται καθυστέρηση λόγω μηχανικών μετακινήσεων του.  Το ταχύτατο burst shooting είναι μόνο ένα από τα πολλά πολυ΄ελκυστικά στοιχεία των δύο καινούριων καμερών της ιαπωνικής εταιρείας. Γενικά οι δύο μηχανές είναι πολύ παρόμοιες, και οι ουσιωδέστερες διαφορές τους εντοπίζονται στην ανάλυση του αισθητήρα, την ταχύτητα burst, αλλά και στην ύπαρξη GPS στο μεγαλύτερο μοντέλο α55. Ας δούμε επί τροχάδην τι προσφέρουν:

  • Αισθητήρας Exmor APS HD CMOS 14,2 megapixel και επεξεργαστής BIONZ (16,2 στην α55)
  • Ταχυφωτογράφηση μέχρι 7fps (10fps στην α55)
  • Βίντεο AVCHD Full HD 1080i
  • Βελτιωμένη λειτουργία Quick AF Live View
  • Εξελιγμένο σύστημα αυτόματης εστίασης φάσης (phase detection) 15 σημείων
  • Αυτόματη λειτουργία HDR
  • 3D Sweep Panorama
  • Πολύ λεπτή ανακλινόμενη οθόνη LCD 7,5cm (3”), ανάλυσης 921k κουκίδων
  • Οπτικό σκόπευτρο με ανάλυση 1,15 εκ. κουκίδες και κάλυψη κάδρου 100%
SONY SLT-A33

SONY SLT-A33: με αισθητήρα στα 14 megapixels και burst 7fps, φαίνεται να είναι μια ταχύτατη και αποδοτική μηχανή DSLR.

SONY SLT-A55

SONY SLT-A55: στα 16,2 megapixels και στα 10fps σε burst, αποτελεί μια από τις ταχύτερες μηχανές, αν όχι η ταχύτερη της μέσης κατηγορίας.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.