Η Tawkon αποδεικνύει (και καλά) πως “δεν έχει μόνο το iPhone πρόβλημα λήψης”

Σε άρθρο που διαβάσαμε στο TechCrunch παρουσιάζονται βίντεο και αναφορές με “100% αποδείξεις για το ότι δεν είναι μόνο το iPhone αυτό που έχει πρόβλημα λήψης, αλλά και το Nexus One της Google καθώς και το BlackBerry Bold”. Και όοολα αυτά είναι, απλά, ψέματα και υπερβολές που μοιάζουν με… διαφήμιση πληρωμένη από την Apple!

Δεν με πείθει..!


Όχι, δεν έχουμε κάτι εναντίον της Apple (πλην του ότι προσωπικά θεωρώ υπερτιμημένα και… γελοιωδώς “μοδάτα” τα προϊόντα της), αλλά οι “αποδείξεις” της Tawkon και το άρθρο του TechCrunch καταλήγουν να είναι, απλά… τραγικά στην προσπάθεια τους να αποδείξουν τα αδικαιολόγητα.

Με “βίντεο-αποδείξεις”, λοιπόν, βλέπουμε μια “ρεαλιστική σύγκριση” μεταξύ των τριών συσκευών. Μόνο που η “δοκιμάστρια” τους κρατά την καθεμιά με διαφορετικό τρόπο – κάτι που μεταφράζεται σαν “διαφορετικές παράμετροι εκτίμησης τους” και, άρα, “η δοκιμή δεν γίνεται με τις ίδιες προϋποθέσεις για κάθε συσκευή.

Στην προσπάθεια της να “κόψει” το “σήμα” της κάθε συσκευής, τις κρατά με εντελώς… αφύσικα σφιχτό τρόπο, σαν να ήταν σκοινί από το οποίο κρεμόταν η ζωή της. Και αυτό είναι και ο σημαντικότερος παράγοντας στο “γιατί η όλη δοκιμή είναι γελοία”.

Το πρόβλημα του iPhone 4 γίνεται αισθητό με απλό άγγιγμα σε ένα συγκεκριμένο σημείο του, στην κάτω αριστερή γωνία – σημείο στο οποίο “βγαίνει εξωτερικά” η κεραία του. Στις υπόλοιπες συσκευές δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, μα πρέπει να τις… “χουφτώσεις” και να καλύψεις ένα τμήμα τους πλήρως για να γίνει αισθητή “μείωση σήματος” – και, ακόμη και τότε, δεν υπάρχει “πτώση κλήσης”, δηλαδή δεν “κλείνει το τηλέφωνο” ούτε “χάνει απόλυτα το σήμα” όπως συμβαίνει με το iPhone.

Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω την Apple. Το iPhone 4 είναι μια ε-ξαι-ρε-τι-κη συσκευή, που όμως έχει ένα σημαντικό πρόβλημα. Shit happens, που λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι. Αν, απλά, το παραδεχόταν και έλεγε “έτσι είναι, αυτό είναι το πρόβλημα ενός από τα καλύτερα smartphone του πλανήτη -αν όχι του καλύτερου- οπότε, αν σας αρέσει, δεχθείτε το, αλλιώς, πηγαίντε αλλού”, τουλάχιστον θα είχε τον… σεβασμό μας.

Η κατάσταση δεν θα είχε λάβει τέτοιες διαστάσεις αν η Apple δεν προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, να καλύψει και να μπαλώσει, με τους πλέον γελοίους τρόπους, το πρόβλημα της συσκευής της. Εδώ χρειαζόταν αντιμετώπιση σαν αυτή που φαντάζομαι θα έχουν οι… Expendables στα προβλήματα τους (την οποία ταινία αισιοδοξώ να δω σύντομα): “έτσι είναι, και αν σας αρέσει”. Απλά, σταράτα και… αντρίκια! Όχι παιδικά παιχνιδάκια, κρυφτούλι και δικαιολογίες του στυλ “η μαμά μου είπε πως και τα άλλα τα παιδάκια το ίδιο κάνουν”. ΔΕΝ κάνουν το ίδιο, μικρέ Στηβάκο. Χώνεψε το.

Κάποτε το θετικό του iPhone ήταν το “πόσο διαφορετικό ήταν από τις υπόλοιπες συσκευές”. Γιατί, τώρα, πασχίζεις, αγαπητή Apple, να μας αποδείξεις το… πόσο ίδιο είναι, και πως όλα, πάνω-κάτω, “κάνουν ό,τι και αυτό”;

Source:

Remember how back during the Antennagate press conference, Steve Jobs explained that all smartphones have an Achilles Heel known as their antenna? Oh sure, we all rolled our eyes and then oohed and aahed when we learned we’d get bumpers. Well guess what… Jobs was right. Again. And now, courtesy of Tawkon we’ve got the proof.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.