Η Sony Ericsson φέρνει το PSP στο Android 3.0

Το Engadget έχει… πάρει φόρα με τις αποκλειστικότητες, και η τελευταία είναι και η πιο ενδιαφέρουσα: σύμφωνα με “έγκυρες πηγές του” λοιπόν, η Sony Ericsson ετοιμάζει “κινητό-PSP” – και όπως συνηθίζεται, η είδηση αντιγράφτηκε ως είχε και “έπαιξε” σε πολλά sites και blogs μέχρι τώρα. Τι κρίμα που τα πράγματα, βάσει των δικών μας εκτιμήσεων, δεν θα είναι όπως ακριβώς νομίζουν οι περισσότεροι..!
Το PSP-Go της Sony με οθόνη Android Froyo

Σύμφωνα με το Engadget, λοιπόν, μιλάμε για μια συσκευή που θα μοιάζει με τα κλασσικά “slider” τηλέφωνα αλλά και με το PSP-Go: εξωτερικά, θα μοιάζει με ένα τυπικό τηλέφωνο με “συρόμενο” πληκτρολόγιο. Αν, όμως, το “ανοίξεις”, αντί για πληκτρολόγιο θα συναντάς πλήκτρα σαν του PSP-Go για να μπορείς να “λυώσεις” on-the-go στο God of War. Μοναδική διαφορά από το PSP πως αντί για “αναλογικό μοχλάκι” θα έχει μια επιφάνεια αφής. Ως εδώ όλα καλά, έτσι;

Αυτό που δεν τόνισε αρκετά το Engadget και που δεν είδαμε να σχολιάζει σχεδόν κανένας άλλος είναι πως μια τέτοια κίνηση θα ήταν… αυτοκτονική για τη Sony, όσο και αν αρχικά φαίνεται λογική, αφού έτσι θα “σκότωνε” το ίδιο το PSP και θα πυροβολούσε τον εαυτό της στο πόδι. Βλέπετε, στο όλο project “χώνεται” και η Google, που θα φροντίσει να προσθέσει ένα νέο τομέα με παιχνίδια στο Android Market, ενώ “ακούγεται” πως “τα παιχνίδια του κινητού-PSP ναι μεν θα είναι φτιαγμένα για αυτό, μα θα μπορούν να `παίξουν` και σε άλλες συσκευές με Android 3 που θα πληρούν κάποιες προδιαγραφές”. Ας το μεταφράσουμε αυτό, όπως θα το έλεγε η Sony:

“Αγαπητή Google, θα ήθελα να σου χαρίσω την φορητή παιχνιδοκονσόλα μου, με αντάλλαγμα να με αφήσεις να πουλάω παιχνίδια μέσω του Android Market διότι βαρέθηκα το μπλε χρώμα του δικού μου PSN. Θέλω επίσης να σου ανταλλάξω το τμήμα μελέτης και ανάπτυξης μου, τρία εργοστάσια και όλη τη σειρά τηλεοράσεων Bravia μου για ένα διπλό πίτα-γύρο με απ’όλα και πολύ τζατζίκι…”

Το πιθανότερο είναι πως το "κινητό-PSP" δεν θα είναι "ο αντικαταστάτης του PSP" (ούτε καν αντίστοιχο του), μα κάτι σαν να λέμε "PSP Lite". Καλύτερο δηλαδή, "ως παιχνιδομηχανή", από ΟΛΑ τα σημερινά κινητά, αλλά όχι 100% ισάξιο μιας "πραγματικής" φορητός κονσόλας, με παιχνίδια περισσότερο στο ύφος των "PSP minis" και στόχο το τεράστιο κοινό των casual gamers.

Με άλλα λόγια, ναι, θα δούμε ένα “κινητό-με-τη-στάμπα-Playstation” μα ΔΕΝ θα είναι ούτε αντίστοιχο του PSP, ούτε “ο επόμενος αντικαταστάτης της υπάρχουσας κονσόλας” (πώς λέμε “PSP 2”). Αντίθετα, όπως υπολογίζουμε (και αν το καλοσκεφθείτε, είναι απόλυτα λογικό), μιλάμε για μια συνεργασία Sony & Sony Ericsson & Google με στόχο να παρουσιάσουν, επιτέλους, ποιοτικά παιχνίδια “για κινητά”, σε σχέση με τα “εντελώς-σαν-να-βγήκαν-από-τον-πάτο-της-συλλογής-του-Wii” παιχνίδια που παίζουμε σήμερα στα smartphone μας. Και με πρόσθετο bonus πως η συσκευή επιτέλους θα έχει πλήκτρα που θα ευνοούν το gaming, και δεν θα πρέπει “να κάνουμε πατέντες” με γυροσκόπια, πλήκτρα ήχου, κάμερες κ.λπ. για να αξιωθούμε να παίξουμε ένα tetris μέσω αυτού.

Το ξαναξεκαθαρίζουμε, ακόμη πιο απλά: μιλάμε για, προσέξτε, ένα κινητό φτιαγμένο εξαρχής για να παίζει παιχνίδια. Όχι για ένα PSP “που θα παίρνει και τηλέφωνο”. Η διαφορά είναι πολύ σημαντική αν την καλοσκεφθείτε. Επιπλέον, οι δυνατότητες του αναμένεται πως θα κινούνται στα επίπεδα του πρώτου Playstation και του υπάρχοντος PSP – με άλλα λόγια, οχι-και-τόσο-συγκλονιστικές και ότι θα περίμενε κανείς “από μια νέα κονσόλα”.

Από ό,τι φαίνεται, η Sony ετοιμάζει το PSP2, το οποίο προβλέπουμε πως θα έχει, τουλάχιστον, hardware που θα ξεπερνά σε δυνατότητες το νέο 3DS της ανταγωνίστριας Nintendo. Αυτό θα είναι “η επίσημη φορητή κονσόλα της”. Μη έχοντας, όμως, τίποτα να χάσει – και, αντίθετα, πάρα μα πάρα πολλά να κερδίσει, θα παρουσιάσει μια “εναλλακτική” του ήδη υπάρχοντος PSP με τη μορφή κινητού και, ταυτόχρονα, ίσως παρουσιάσει και κάποια παιχνίδια με τη στάμπα “Playstation” μέσω του Android Market – με στόχο όχι μόνο “να παίζουν στο νέο κινητό/PSP που θα παράγει”, μα και σε τηλεοράσεις, άλλα κινητά με Android 3 κ.λπ. Γιατί να περιορίσει τον εαυτό της σε μια συσκευή όταν θα μπορεί να πουλά (παλιούς) τίτλους της σε εκατομμύρια συσκευές, σε κινητά, τηλεοράσεις, tablets κ.λπ., μέσω του “δικτύου” της Google;

Όπως και να έχει… Καλώς να μας έρθει, έτσι, για να έχουμε να ξοδεύουμε. Υπάρχουν λεφτά για σκότωμα μωρέ, δεν υπάρχουν;!;

Source:

There’s no question that gaming on the Android platform has heretofore been relatively underwhelming, but that looks like it’s all about to change. It seems that Sony Ericsson — a company that has yet to even introduce an Android 2.0 device — is at work on a project to redefine gaming on Google’s mobile platform. We now know (via a trusted source) that the company is actively and heavily developing a brand new gaming platform, ecosystem, and device (possibly alongside Google) which are already in the late stages of planning. And we’ve got the goods on it.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.