Η Apple έχει ήδη έτοιμη τη “διόρθωση” για την “τρύπα ασφαλείας” του iPhone

Σύμφωνα με την Apple, το σημαντικό πρόβλημα του Mac OS και, κατ’ επέκταση, του iOS (του λειτουργικού των iPhone, iPod, iPad και λοιπόν μικρών “Άϊ” της Apple) με “την απεικόνιση αρχείων PDF”, που “άνοιγε τρύπα” στο λειτουργικό σύστημα και επέτρεπε τις επεμβάσεις σε αυτό από τρίτους, έχει ήδη “μπαλωθεί”.

Αυτό σημαίνει πως αν έχετε μια από αυτές τις συσκευές, θα πρέπει να τρέξετε στην πρώτη ευκαιρία που θα ανακοινωθεί η διάθεση του και να το εγκαταστήσετε. Γιατί; Μα… Μα, μόλις το είπαμε: διότι αλλιώς, μπορεί “πηγαίνοντας να δείτε ένα αρχείο PDF” να βρεθούν τα προσωπικά στοιχεία που έχετε αποθηκευμένα στη συσκευή σας στο… Τιμπουκτού! Μπορεί να “μπουν” hackers στο iPad σας και να σας σβήσουν τα high-scores στην αγαπημένη σας πασιέντζα! Τέλος πάντων, “μπορεί να συναντήσετε προβλήματα”.

Από την άλλη, βέβαια, να θυμήσουμε πως η ίδια “τρύπα”, το ίδιο “πρόβλημα ασφαλείας”, είναι και αυτό που χρησιμοποιείται για το “σπάσιμο”, το “jailbreaking” του iPhone 4. Οπότε, αν δεν το έχετε “σπάσει” αλλά σκοπεύετε να το κάνετε στο μέλλον, τότε μάλλον εντάσσεστε στην κατηγορία αυτών που θα πρέπει να αγνοήσουν την παραπάνω προειδοποίηση, αφού αν “μπαλώσετε” την “τρύπα” με τη “διόρθωση” της Apple, μετά δεν θα μπορείτε να το “σπάσετε”.

Τα είπαμε απλά και κατανοητά; Μη μας κλαίτε μετά που “δεν σπάει το δικό σας αηφόνι”!

Source:

Cellphones, Mobile Software
Apple: PDF security hole fix is already ready to go
By Sean Hollister posted Aug 4th 2010 7:51PM
JailbreakMe brought root to the iPhone 4-wielding masses, but also unearthed a nasty exploit in a PDF font.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.