Επιταχύνετε το WordPress blog σας με το W3 Total Cache plugin

"speedy" WordPress logoΑρχίζουμε δυναμικά με ένα θέμα που… “το έχουμε πρόσφατο” (αφού μέχρι πριν λίγες ώρες ακόμη “στήναμε” το μεγαλύτερο κομμάτι του site): το “πώς να λειτουργεί γρήγορα το blog μας”!

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι βελτίωσης των επιδόσεων ενός site – και εμείς έχουμε εφαρμόσει μέχρι τώρα μονάχα ορισμένες από αυτές. Μια από τις ευκολότερες, όμως, αν μιλάμε για ένα blog βασισμένο στο WordPress, είναι το plugin W3 Total Cache.

[what]Σε αυτό το post θα δούμε απλά το πώς μπορεί κανείς να εγκαταστήσει και ρυθμίσει το W3 Total Cache στο δικό του, βασισμένο στο WordPress blog. Η διαδικασία όπως θα δείτε είναι… τραγικά εύκολη – απλά εφαρμόστε τις ρυθμίσεις που θα δείτε στις εικόνες μας και… Έτοιμοι![/what]
[why]Ουσιαστικά, το W3 Total Cache είναι μια λύση “caching”, δηλαδή προσωρινής αποθήκευσης στοιχείων του blog μας στη μνήμη -και στους δίσκους- του υπολογιστή όπου βρίσκονται τα αρχεία του. Φαντασθείτε πως όποτε κάποιος επισκέπτεται ένα blog, οι σελίδες του στην πράξη “φτιάχνονται εκείνη τη στιγμή”. Αυτή η διαδικασία “κουράζει” τον υπολογιστή που πρέπει να τις φτιάχνει και ξαναφτιάχνει (και ξανα-μανα-φτιάχνει) για κάθε επισκέπτη. Με μια λύση caching σαν το W3 Total Cache, δημιουργούνται προσωρινά αντίγραφα των σελίδων που δεν “φτιάχνονται ειδικά για κάθε επισκέπτη”, μα είναι κοινά για όλους τους επισκέπτες (όπου, φυσικά, είναι αυτό δυνατόν). Για παράδειγμα, γιατί να “ξαναφτιάχνεται”, πάλι και πάλι, η πρώτη σελίδα του blog μας για κάθε επισκέπτη, αν δεν έχει… αλλάξει εδώ και μια εβδομάδα; Εντάξει, υπεραπλοποιούμε την κατάσταση (και το “τι κάνει και πώς λειτουργεί το W3 Total Cache”) μα, στην πράξη, αρκεί να γνωρίζετε αυτά για να καταλάβετε “γιατί είναι χρήσιμο”. Πάμε τώρα στο “πώς να το εγκαταστήσετε”![/why]

Επιτάχυνση του WordPress με το W3 Total Cache: Βήμα 1
Page 1 of 1012345...10...Last »
...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.