Η Brother παρουσιάζει “αυτοφορτιζόμενες” μπαταρίες!

Εντάξει, εντάξει, στην πραγματικότητα “δεν φορτίζονται μόνες τους”, μα η Brother Industries, γνωστότερη για τους εκτυπωτές που παράγει, κατάφερε κάτι σχεδόν το ίδιο καλό: να δημιουργήσει μικρές μπαταρίες που φορτίζονται μέσω κίνησης. Αρκεί να τις πάρει κανείς στα χέρια του και να “κοπανηθεί” για λίγο και, τσούπ! Φορτίστηκαν!

Βέβαια, υπάρχει και άλλο ένα μικρό προβληματάκι: το φορτίο που φέρουν δεν είναι ισάξιο των σημερινών μπαταριών (και, εντάξει, υποθέτουμε πως για να έχει κανείς αντίστοιχο φορτίο, δεν θα έπρεπε απλά “να τις κουνήσει λίγο” αλλά να τις χώσει στα παπούτσια του και να πάει σε rave party), αλλά, και πάλι, είναι αρκετό για να λειτουργήσει ένας φακός led για λίγη ώρα.

Κάτι είναι και αυτό! Φαντασθείτε πως, χάρη σε αυτή την τεχνολογία, κάποιες συσκευές, που δεν έχουν και πολύ μεγάλες απαιτήσεις, θα μπορέσουν να απαλλαγούν σχεδόν πλήρως από την ανάγκη αλλαγής μπαταριών. Συσκευές όπως ο προαναφερθέντας φακός ή, το σημαντικότερο, όπως τα τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης, κάποιες συσκευές bluetooth κ.λπ. Για να δούμε πότε θα μας έρθουν!

Source:

At an event in Tokyo, the firm showed the device powering a TV remote control, a remote switch for a lamp and an LED torch.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.