3…2…1… Εκκίνηση!

Καλοκαιρινός ήλιος, κάπου στην ΠάροΚαι μετά από μια εβδομάδα (μα, ακριβώς!) “στησίματος”, το unregistered.gr είναι έτοιμο! Καλωσορίσατε!

Ας αρχίσουμε με τα… βασικά – που μπορείτε να μάθετε και με μια επισκεψούλα στη σελίδα About us: το unregistered.gr είναι ένα νέο site ή blog (πείτε το όπως θέλετε, σήμερα πια η διαφορά είναι όλο και μικρότερη) που έχει ως κεντρικό θέμα του την τεχνολογία. Όχι, όμως, όπως την συναντούμε αλλού – όχι, δηλαδή, ως “αυτοσκοπό”. Η τεχνολογία, γενικώς και αορίστως, υπάρχει για να βοηθά εμάς – και όχι για να είμαστε… φανατισμένοι σκλάβοι της που την ακολουθούμε τυφλά.

Ναι, εντάξει, η τεχνολογία -γενικώς και αορίστως- είναι, πια, αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Και να θέλουμε, δηλαδή, δεν μπορούμε να την αποφύγουμε – εκτός αν μεταναστεύσουμε κάπου στον Αμαζόνιο και μασάμε πέτρες. Που, και πάλι, όλο και κάποιος φιλόζωος ταξιδευτής θα βρεθεί να μας καρφώσει στην πλάτη έναν πομπό GPS, “για να μπορεί να μας παρακολουθεί – ως είδος προς εξαφάνιση”. Για αυτό, λοιπόν, ο καλύτερος τρόπος “αντιμετώπισης” της δεν είναι το… “να την αγνοούμε επιδεικτικά μέχρι να φύγει”, αλλά να προσπαθούμε να καταλάβουμε και μάθουμε να αξιοποιούμε στο έπακρο κάθε πτυχή της που, με τον οποιοδήποτε τρόπο, μας επηρεάζει ή μπορεί να μας βοηθήσει. Εξάλλου, για σκεφθείτε: που θα είμασταν χωρίς αυτή; Ούτε παγάκια δεν θα είχαμε! (Χμμ… Παγάκια… Μισό λεπτάκι και επιστρέφω!)…

Έτσι, λοιπόν, το unregistered.gr θα προσπαθεί να καλύψει κάθε πτυχή της τεχνολογίας που μας επηρεάζει και μας ενδιαφέρει. Και είναι πολλές: υπολογιστές, κινητά/smartphones, gadgets γενικότερα, κονσόλες, ιντερνετικές υπηρεσίες, χρήσιμα προγραμματάκια, ακόμη χρησιμότερα “κόλπα”, ακόμη και μεγάλοι “οδηγοί” για τα θέματα που δεν μπορούν να περιοριστούν “σε λίγες αράδες”.

Ας μην τα πολυλογούμε, όμως. Αρκετά με τις εισαγωγές.
Ευχαριστούμε που μας τιμήσατε με την επίσκεψη σας και περιμένουμε τα όποια σχόλια σας για το πώς να βελτιωθούμε και να συνεχίσουμε, τι θέματα θα θέλατε να συμπεριλάβουμε, κ.λπ. κ.λπ.

Και τώρα, on with the show!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.